Ζήλια: «Με έβαλε να διαλέξω… Ή εκείνη ή την κολλητή μου…»

Η σχέση μου δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι με τη συνομήλικη γειτόνισσα μου, με την οποία μεγαλώσαμε μαζί, είμαστε φίλοι αδελφικοί. Της έχει γίνει έμμονη ιδέα ότι θα την απατήσω.

Επίσης, μου κάνει θέματα και κυρίως νομίζει ότι η γάτα είναι ελέφαντας, βασισμένη σε παλιές μου δημοσιεύσεις στο Facebook.

Ταιριάζουμε απόλυτα  και στη συγκατοίκηση και παντού στη ζωή και αγαπάμε τρελά ο ένας τον άλλο, άλλα το θέμα της κολλητής μου δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Με έβαλε να διαλέξω ανάμεσα σε εκείνη και την κολλητή μου….

Τι λέτε για όλα αυτά; Α να αναφέρω ότι είναι παιδί χωρισμένων γονιών και ως ένα σημείο τη δικαιολογώ. Όμως δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω όταν μου ζητάει εξηγήσεις για πράγματα που έγιναν πριν τη γνωρίσω. Εσείς τι λέτε;

Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος Νίκος Βαμβακάρης:

Αγαπητέ αναγνώστη,

σύμφωνα με τα λεγόμενα σας αντιμετωπίζετε προβλήματα που έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη στη σχέση και η εμπιστοσύνη είναι κάτι το οποίο κερδίζετε και δεν επιβάλλεται, οπότε θα ήταν καλό να επικοινωνήσετε τα συναισθήματά σας με την σύντροφό σας να της δώσετε να καταλάβει ότι είναι ασφαλής μαζί σας.

Ωστόσο, κι εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας αλλά και τη φιλία σας να περάσει σε ένα άλλο στάδιο, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές που σας απασχολούν να μείνουν στη ζωή σας με έναν όμορφο και σταθερό τρόπο.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

7 βήματα για να «χτίσεις» την εμπιστοσύνη σε μία σχέση

Πώς θα κερδίσεις ξανά την εμπιστοσύνη κάποιου;

Όταν η ζήλια μπαίνει από την πόρτα, ο έρωτας βγαίνει από το παράθυρο…

Σχέσεις: Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την παθολογική ζήλια;

Παθολογική ζήλια: «Βλέπω τα like που κάνει στις άλλες και γίνομαι παρανοϊκή»

Ζήλια: «Το πρόβλημα στη σχέση μας είναι οι πρώην του…»

Σχετικά άρθρα