Τα στάδια του έρωτα: Από τη μαγεία στην απομυθοποίηση…

Το μεγάλο μου θέμα είναι ο έρωτας… Όταν ήμουν στην ηλικία των 15 ερωτεύτηκα κάποιον πάρα πολύ. Εκείνος είναι αρκετά μεγαλύτερος μου αλλά αυτό ποτέ δεν με εμπόδισε να σκεφτώ το μέλλον μου μαζί του. Αυτός, όπως κατάλαβα μετά από καιρό, έπαιξε μαζί μου, με τα συναισθήματα μου. Μάλλον με θεώρησε «το μικρό» και γελούσε μαζί μου, δίνοντας μου ελπίδες…

Από τότε δεν έχω «αγκιστρωθεί» ποτέ συναισθηματικά με άλλον άντρα. Τον θεωρούσα και τον θεωρώ ακόμη τη μεγαλύτερη αγάπη της ζωής μου και θα έκανα τα πάντα γι’ αυτόν, ακόμη και τώρα που έχω φτάσει 20 χρόνων και έχω αλλάξει ζωή. Νιώθω ακόμη τόσο πληγωμένη που κλαίω ακόμη γι’ αυτό το άτομο.

Μου έχουν τύχει άνθρωποι στη ζωή μου με τους οποίους θα μπορούσα να δημιουργήσω μία όμορφη σχέση, αλλά έκανα πίσω. Σκεφτόμουν και σκέφτομαι ακόμη το συγκεκριμένο άτομο.

Έχω κουραστεί πολύ που δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου. Κουράστηκα να μην μπορώ να σκεφτώ κανέναν άλλο ερωτικά πέρα από αυτόν. Ακόμη και τώρα που έχει συνεχίσει τη ζωή του και σύντομα θα γίνει μπαμπάς. Αλλά εγώ εκεί, σε αυτόν. Δεν ξέρω τι να κάνω. Μια μικρή βοήθεια αν είναι εφικτό;

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

αναφέρετε ότι έχετε «κολλήσει» σε έναν έρωτα στα 15 σας κι ότι τώρα είστε 20, η ζωή σας προχώρησε αλλά εσείς δεν μπορείτε να σταματήσετε να τον σκέφτεστε. Ο έρωτας περνάει όταν κάνει τον κύκλο του, πρώτα έρχεται η μαγεία μετά η απομυθοποίηση.

Δεν μου αναφέρετε λεπτομέρειες της όλης κατάστασης που ζήσατε μαζί του, όταν είχατε σχέση μαζί του; Πόσο κράτησε; Ήταν μια σχέση που έκανε κάποιο κύκλο ή σταμάτησε απότομα χωρίς εξηγήσεις; Αν δεν είχατε σχέση, πιθανόν με τη φαντασία σας να θεοποιήσατε το συγκεκριμένο πρόσωπο, προσδίδοντάς του ιδιότητες και χαρακτηριστικά, που δεν είχε, και προσδοκώντας από εκείνον αντίστοιχες ιδανικές αντιδράσεις.

Συμβαίνει σε όλες τις ηλικίες, είναι πιο έντονο όπως στην εφηβεία! Θα σας συμβούλευα να αφήσετε το παρελθόν πίσω και να κοιτάξετε λίγο τη δική σας πορεία. Είστε μόλις 20 χρονών και έχετε ολόκληρη ζωή μπροστά σας. Τα καλύτερα έρχονται. Αν αφεθείτε θα έρθουν καινούργια πρόσωπα, καινούργιες καταστάσεις καινούργιοι έρωτες.

Μην κλείνεται τα μάτια κι αφήνετε τη ζωή να περνάει. Προχωρήστε!

Μαρία Σκαρλάτου

Ψυχολόγος

6945916860

E-mail: [email protected]

Facebook: Maria Skarlatou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας: Τον θέλω αλλά φοβάμαι να του το δείξω!

Σχετικά άρθρα