Οικογενειακή… εκδρομή με τα παιδιά το τριήμερο; Τι να προσέξετε

Έφτασε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αν έχεις κανονίσει να φύγεις εκτός Αθηνών με τα παιδιά σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου για να περάσετε όλοι καλά!

Συχνές στάσεις αν πηγαίνεις με αυτοκίνητο!

Η διαδρομή στο αυτοκίνητο είναι και βαρετή και κουραστική, ειδικά αν είσαι δεμένος σε ένα καρεκλάκι… Να υπολογίσεις ότι μπορεί να κάνεις τη διπλάσια ώρα να φτάσεις στον προορισμό σου!

paidia aytokinito ekdromi

Αν το παιδί ζαλίζεται στο αυτοκίνητο…

Αν ξέρεις ότι το παιδί σου ζαλίζεται στο αμάξι, τότε να έχεις το νου σου να το ρωτάς συνέχεια πώς αισθάνεται. Να έχεις φροντίσει να έχει φάει καλό πρωινό αλλά όχι υπερβολική ποσότητα και να έχει περάσει ώρα από το πρωινό του μέχρι να ξεκινήσετε το ταξίδι. Ωστόσο έχε πρόχειρη τη σακουλίτσα, μην κάνει χάλια το αμάξι σε περίπτωση που του έρθει… εμετός…

Κουτί πρώτων βοηθειών εύκαιρο!

Εξόρμηση στη φύση; Παιχνίδι στην ύπαιθρο; Τέλειο για το παιδί! Αλλά δεν είναι συνηθισμένο! Καραδοκούν τόσοι κίνδυνοι που… αγνοεί! Εύκολα λοιπόν μπορεί να πέσει, να γλιστρήσει, να χτυπήσει! Επιπλέον ο αριθμός των ζουζουνιών στη φύση είναι πολύ μεγαλύτερος, οπότε είναι πολύ πιθανό να… επιτεθούν στο βλαστάρι σου! Κρέμα για τα τσιμπήματα στην τσάντα σου και αν φοβάσαι για αλλεργίες πάτε επί τόπου στο Κέντρο Υγείας ή το νοσοκομείο της περιοχής!

Πολλά και διαφορετικά ρούχα!

Είναι… τρελός αυτός ο καιρός! Μάρτης γαρ! Μια ζέστη, μια κρύο! Πρέπει λοιπόν να πάρετε και χειμωνιάτικα και ανοιξιάτικα αλλά και καλοκαιρινά! Για να μην κρυώσει αλλά ούτε και να ιδρώσει το παιδί σας! Ούτε κι εσείς φυσικά! Κι επειδή θα παίξει, θα τρέξει και θα λερωθεί, προβλέψτε αρκετές αλλαξιές!

paidi paizei ekso

Μην ξεχάσετε τα βασικά!

Καθαρά Δευτέρα σημαίνει χαρταετός! Κι αν ξεχάσετε να πάρετε τον αετό που έφτιαξε ή επέλεξε το παιδί σας, δεν πειράζει! Θα βρείτε παντού χαρταετούς! Το ζήτημα είναι να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα για να μπορέσετε να τον κάνετε να πετάξει καλά! Και αν είστε λίγο… άσχετοι με το πέταγμα του αετού, δεν θα έβλαπτε να κοιτάγατε 1-2 βιντεάκια στο Youtube για το πώς γίνεται!

Κλείσε για λίγο το κινητό!

Είναι μια ευκαιρία να χαλαρώσετε οικογενειακά στη φύση! Μην κάνετε ό,τι θα κάνατε στην πόλη! Να έχετε το κινητό μαζί σας για ώρα ανάγκης αλλά κλείστε το για λίγο! Απολαύστε τις στιγμές! Ξαπλώστε όλοι μαζί στο γρασίδι, κοιτάξτε τον ουρανό και σκεφτείτε τι…τρέλες μπορείτε να κάνετε σε ένα μέρος γεμάτο δέντρα και λουλούδια!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα, Τετάρτη και για το τριήμερο της Κ. Δευτέρας

Διακοπές με παιδιά; Tips για ένα ξεκούραστο και διασκεδαστικό ταξίδι με το αυτοκίνητο!

3+1 προτάσεις για παιχνίδια στην ύπαιθρο με τα παιδιά σας

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα