«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας για τον πατέρα της μικρής Άννυ!

Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι ο πατέρας της μικρής Άννυ ήταν εκείνος που δολοφόνησε και τεμάχισε το πεντάχρονο κοριτσάκι τον Απρίλιο του 2015 εξέφρασε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε στους δικαστές κι ενόρκους να τον κηρύξουν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, λέγοντας ότι το παιδί το τεμάχισε με το ίδιο μαχαίρι που το σκότωσε.

«Στις 8 Απριλίου 2015 χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την άποψή μου, υπαίτιος του θανάτου της Άννυ ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί. Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε.

»Στον χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της;  Δεν υπήρχε», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, προσθέτοντας: «Δεν μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε».

Ιδιαίτερα νευρική η μητέρα

Όση ώρα ο εισαγγελέας αγόρευε, η μητέρα της Άννυ καθόταν στο εδώλιο με σκυμμένο το κεφάλι. Ιδιαίτερα νευρική, περίμενε να ακούσει από τον εισαγγελικό λειτουργό να μιλήσει για εκείνη. Και όταν τον άκουσε να ζητεί την απαλλαγή της για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, βγήκε από την αίθουσα κλαίγοντας.

«Δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα», σημείωσε.

Στα… μαλακά ο φίλος του πατέρα

Ο εισαγγελικός λειτουργός «έριξε» στα μαλακά τον συγκατηγορούμενο και φίλο του πατέρα της Άννυ, προεκτείνοντας στο δικαστήριο να απαλλαγεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και να κηρυχθεί ένοχος για τον τεμαχισμό.

«Το πτώμα δεν είχε βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυ, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε. Κανείς μας δε θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Άννυ δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ ότι, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυ. Να κηρυχθεί ένοχος γι’ αυτό και φαίνεται οπλοχρησία και να απαλλαγεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση», είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: «Πρωτοφανής υπόθεση…»

Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτήρισε πρωτοφανή την υπόθεση της δολοφονίας της πεντάχρονης που, όπως είπε, αντί να βρίσκεται στην πατρική και μητρική θαλπωρή έφυγε τόσο νωρίς…

«Στα 36 χρόνια που είμαι στην εισαγγελική έδρα και υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, η παρούσα υπόθεση είναι πρωτοφανής. Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι πέντε χρόνων που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς.

»Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις. Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός. Κανείς εισαγγελέας δεν χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες κι επιβάλλει βαριές ποινές», είπε ο εισαγγελέας.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δίκη για τη μικρή Άννυ: Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία αποκαλύπτονται

Δίκη μικρής Άννυ: «Μπορεί να ήταν ζωντανή όταν την τεμάχισε ο πατέρας της»

Σχετικά άρθρα