Νηστίσιμα pancakes με σιμιγδάλι

Ένα καταπληκτικό αλλά και νηστίσιμο πρωινό, που θα λατρέψουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι: pancakes με σιμιγδάλι!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
  • 1 γεμάτη κ.γλ. baking powder
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 50 ml. ηλιέλαιο
  • 250 ml. γάλα αμυγδάλου

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και τα ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. από το μίγμα και το απλώνουμε λίγο στο τηγάνι με το κουτάλι.

Το μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου, το αναποδογυρίζουμε και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης, σιρόπι σοκολάτας, φρούτα, ινδική καρύδα ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!

Θέμις Καρδιόλακα

mamaknows_gr

 Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απολαυστικά αφράτα pancakes στο λεπτό!

Η τέλεια συνταγή για pancakes!

 

 

Σχετικά άρθρα