Νόμιζα ότι είχα βρει τον άντρα των ονείρων μου αλλά τώρα θέλω να χωρίσω…

Αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς καθώς θεωρώ σημαντική την συμβουλή σας! Είμαι 19 χρόνων και σπουδάζω! Είμαι σε μια σχέση 4 μηνών με κάποιον που είναι στα 26 και δουλεύει! Πριν από εκείνον είχα κάποιες σχέσεις όχι όμως κάτι πολύ δυνατό και σοβαρό! Όταν λοιπόν ξεκίνησα τη σχέση μαζί του όλα φάνταζαν υπέροχα. πίστευα πως βρήκα τον άντρα των ονείρων μου. Αυτό σιγά σιγά άρχιζε να αλλάζει…

Αρχικά μου έκανε τεράστιες σκηνές για το… παρελθόν μου. Γι’ αυτόν το ιδανικό θα ήταν να μην είχα κάνει τίποτα και με κανέναν! Με έχει κάνει άπειρες φόρες να νιώσω άσχημα για τον εαυτό μου πάνω σε αυτό! Να τονίσω πως είμαι πολύ μετρημένη κοπέλα που ποτέ δεν είχα την έξαλλη ζωή. Επίσης έχω και ένα θέμα χαμηλής αυτοεκτίμησης…

Συνεχώς με μειώνει, δεν με εμπιστεύεται σε τίποτα και δεν εγκρίνει τις φίλες μου. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι πολλές παραξενιές του χαρακτήρα του. Ενίοτε γίνεται χειριστικός και μου επιβάλλεται λέγοντας πως μ’ αγαπάει πολύ. Επίσης θεωρεί ότι αποτελεί εξαίρεση από τους άντρες της εποχής μας γιατί είναι σοβαρός και πουριτανός. Έχει σαν πρότυπο τους γονείς του και ειδικά τη μάνα του, την οποία ανακατεύει ακόμα και στους μεταξύ μας καβγάδες… Νιώθω πως πρέπει να φύγω γιατί ήδη νιώθω άσχημα και πιστεύω πως όσο καλός και αν είναι, όσο κι αν τον αγαπάω, εμποδίζει την εξέλιξή μου σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

provlima oikogeneia sxesi

Στο ερώτημά σας απάντησε η Μίνα Κάνταρου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι σχέσεις δεν προχωρούν όπως πρέπει όταν υπάρχει ανασφάλεια και ζήλια. Μόνο άσχημα συναισθήματα μπορεί να φέρει. Αντιθέτως πρέπει να μας ανεβάζουν, να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και να μας υποστηρίζουν. Φαίνεται ότι η πραγματική του συμπεριφορά έχει αρχίσει να φαίνεται. Δεν σε αποδέχεται όπως είσαι, όπως όταν σε γνώρισε και θέλει να σε αλλάξει. Κακολογεί την ζωή σου και προσβάλει την προσωπικότητα σου.
Δεν επιτρέπεται να το κάνει κανένας αυτό σε κανέναν. Δεν θα σου πει ο σύντροφος σου πως θα ζήσεις την ζωή σου. Αυτό είναι κάτι που το ορίζεις εσύ και οποίος ταιριάζει με αυτό συμβαδίζει δίπλα σου, ενθαρρύνοντας ο ένας τον άλλον πάντα με σεβασμό και αγάπη να εξελίσσεται ο καθένας σας.
Δεν θα σε συμβούλευα να είσαι με κάποιον που σε κάνει να μην νιώθεις όμορφα με το εαυτό σου. Συμβαίνει να θέλει ο άλλος είτε άντρας ή γυναίκα να απομονώσει τον σύντροφο του/της επειδή ζηλεύει ή νιώθει ανασφάλεια.
Στο τέλος όμως θα είσαι δυστυχισμένη εάν παραμείνεις σε μια τέτοια σχέση. Θα φοβάσαι και θα νιώθεις λίγη. Πρόσεχε το αυτό.. άκου την διαίσθηση σου. Να είσαι με κάποιον που σε σέβεται, σε θαυμάζει, σε ενθαρρύνει και σε αποδέχεται όπως είσαι. Αυτό είναι πραγματική αγάπη αλλιώς είναι κτητική συμπεριφορά και όχι αγάπη.

Μίνα Κάνταρου 

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων & Εφήβων

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology

6986174017

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση εξ αποστάσεως: «Φοβήθηκα να δεθώ μαζί του και τώρα απομακρύνθηκε»

Σχέση εξ αποστάσεως: τα 4 “κλειδιά” της επιτυχίας της

 

Σχετικά άρθρα