Κ. Δευτέρα: Κορυφώνεται η κίνηση στη Βαρβάκειο – Οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι

Σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα κινείται τις τελευταίες ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα, η αγορά σύμφωνα με τους ιχθυοπώλες στην Βαρβάκειο. Από την περασμένη Τετάρτη η κίνηση είναι αυξημένη, ενώ, όπως λένε, θετικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός πως είναι ακόμη αρχές του μήνα και έχουν γίνει πρόσφατα οι πληρωμές μισθών και συντάξεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιχθυοπωλών, Σπύρο Κοράκη, το γεγονός ότι φέτος η Σαρακοστή ξεκινάει σε ανοιξιάτικη περίοδο, έχει ευνοήσει πολύ τους παραγωγούς καθώς τα αλιεύματα είναι πολύ περισσότερα από πέρυσι. «Υπάρχει υπερεπάρκεια αγαθών και έτσι ο κόσμος έρχεται και βρίσκει τις καλύτερες δυνατές τιμές. Επίσης το γεγονός πως οι έλεγχοι είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί βοηθούν στο να μην φοβάται τίποτα ο καταναλωτής» σημειώνει ο κύριος Κοράκης.

Τι προτιμούν οι καταναλωτές

Όσοι σπεύδουν για τα ψώνια τους, προτιμούν παραδοσιακά προϊόντα που καταναλώνονται τις ημέρες της Σαρακοστής. «Το χταπόδι, που ξεκινάει από τα 10 ευρώ, το καλαμάρι, η σουπιά, η γαρίδα Σαρωνικού που πωλείται στα 3-4 ευρώ, τα μύδια επίσης στα 4 ευρώ και τα κυδώνια με 10 ευρώ είναι αυτά που πωλούνται περισσότερο» λέει ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών.

Η Βαρβάκειος, αυτές τις ημέρες παραμένει ανοιχτή από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με την κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιχθυοπωλών να φτάνει τα περυσινά επίπεδα. Όπως λένε οι ίδιοι, αναμένουν την κορύφωση της εβδομάδας, το βράδυ της Κυριακής, όταν και η Βαρβάκειος ανοίγει για το κοινό στις 21:00 και παραμένει ανοικτή μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας. Όπως λέει ο Σπύρος Κοράκης «Εκείνη την ημέρα έρχονται αρκετοί μετά τη διασκέδασή στο καρναβάλι, ξενυχτάμε, στήνουμε γιορτή, πίνουμε τα τσίπουρά μας και ο κόσμος κάνει τα τελευταία ψώνια».

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσο θα κοστίσει το Σαρακοστιανό τραπέζι – Δείτε τις τιμές των προϊόντων

Τριήμερο Κ. Δευτέρας: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου

 

Σχετικά άρθρα