Ημέρα της Γυναίκας: Σάλος στο διαδίκτυο από σεξιστικό σχόλιο του Α. Μπέου

Σάλο έχει προκαλεί στο διαδίκτυο το χυδαίο και σεξιστικό ανέκδοτο του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, χθες Παρασκευή, αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας.

Ο κ. Μπέος αφού ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ποιος είναι ο ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, στη συνέχεια είπε και το ανέκδοτο που θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Μάλιστα, ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση, αλλά και οργή προκαλεί το γεγονός ότι το ακροατήριο, όχι μόνο γέλασε, αλλά στη συνέχεια καταχειροκρότησε αυτό το ρεσιτάλ μισογυνισμού από τον Αχιλλέα Μπέο.

Όπως είναι λογικό, το Twitter γέμισε οργισμένα μηνύματα, από γυναίκες και όχι μόνο, που αδυνατούσαν να καταλάβουν πώς ένας άνθρωπος με τέτοιες αντιλήψεις έχει ψηφιστεί δήμαρχος μιας πόλης σαν τον Βόλο.

Μάλιστα, ανάμεσα στους χρήστες επικρατούσε η εύλογη απορία, αν μετά από αυτό, το οποίο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά καθημερινότητα για τον κ. Μπέο, οι πολίτες του Βόλου θα τον ψηφίσουν και πάλι στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Δεν προκάλεσε έκπληξη η δήλωση

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σεξιστικό παραλήρημα δεν εξέπληξε κανέναν, αφού δεν πρόκειται περί εξαίρεσης, αλλά… συνήθειας για τον κ. Μπέο, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται τη θέση της γυναίκας σε σύγκριση με τον ίδιο.

Η ιστοσελίδα magnesianews.gr, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το εν λόγω βίντεο, παρουσίασε παλαιότερες περιπτώσεις που ο Αχιλλέας Μπέος, με το λόγια του ή με τις πράξεις του επιχείρησε να υποτιμήσει το γυναικείο φύλο.

Αρχικά, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στην κριτική της δημοσιογράφου Ειρήνης Θεοδωροπούλου, στην οποία πρόσφερε κόκκινες ψηλοτάκουνες γόβες για να ψηλώσει λίγο, αλλά και κατά της δημοσιογράφου Κατερίνας Τασοπούλου την οποία χαρακτήρισε «τσούλα της δημοσιογραφίας» στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, αλλά και κατά γυναικών δημοτικών συμβούλων εντός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις της Φωτεινής Κοκκινάκη στην οποία επιτέθηκε λέγοντας «θα σε έλεγα κα****α, αλλά και οι κα****ες έχουν αξιοπρέπεια», ενώ πλήθος ήταν οι σεξιστικές επιθέσεις κατά της δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσας Οικονόμου.

Χυδαίος ήταν ο τρόπος με τον οποίο επιτέθηκε και κατά μέλους της Επιτροπής Πολιτών Βόλου η οποία αντιδρά στην κατασκευή εργοστασίου παραγωγής rdf από τον Δήμο Βόλου, χαρακτηρίζοντάς την «πατσαβούρα» γι’ αυτό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα