Γιατί η Κένταλ Τζένερ δηλώνει ότι έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση;

Είναι ένα από τα πλουσιότερα μοντέλα στον κόσμο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έχει θέματα χαμηλής αυτοεκτίμησης. Η Κένταλ Τζένερ – μέλος της πάμπλουτης οικογένειας των Καρντάσιαν – μίλησε για το πρόβλημα της υγείας της, το οποίο έφτασε να της δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στην καθημερινότητα και στην καριέρα της.

Η περσινή εμφάνιση της Κένταλ Τζένερ στο κόκκινο χαλί των Golden Globes είχε σχολιαστεί κυρίως γιατί στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν το πρόσωπό της ήταν γεμάτο σημάδια και σπυράκια ακμής. Σημάδια που δεν είχε καταφέρει να κρύψει το βαρύ μακιγιάζ του μοντέλου, με αποτέλεσμα να γραφτούν διάφορα πικρόχολα σχόλια στα tabloids και στα social media.

Η ίδια, έχοντας γίνει επίσημη «πρέσβειρα» γνωστής εταιρείας που ειδικεύεται σε προϊόντα κατά της ακμής, φέρνει ξανά στην επιφάνεια το θέμα μιλώντας ανοικτά για το πώς αισθάνεται με τον εαυτό της: «Θυμάμαι έναν χρόνο πριν ήμουν καλεσμένη πρώτη φορά σε βραβεία και ήμουν τρομερά ενθουσιασμένη, γιατί δε με είχαν ξανακαλέσει ποτέ πριν. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη τη μέρα, να κάνω το μακιγιάζ μου, έπειτα να περπατάω στο κόκκινο χαλί και πραγματικά θυμάμαι ότι ένιωθα τέλεια! Μου άρεσε πολύ το φόρεμά μου, τα μαλλιά μου, το μακιγιάζ μου. Ύστερα θυμάμαι να μπαίνω στο διαδίκτυο και να βλέπω όλα αυτά τα άσχημα σχόλια που έγραφαν για την επιδερμίδα μου. Είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ακμή όταν ήμουν μικρή. Κατέστρεψε ολοκληρωτικά την αυτοεκτίμησή μου – δεν κοιτούσα καν τους ανθρώπους όταν τους μιλούσα».

 

View this post on Instagram

 

good morning ???? @proactiv #ad

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Στη χώρα μας, για το ζήτημα της ακμής έχει μιλήσει ανοικτά η Μαίρη Συνατσάκη, όταν μετά την εμφάνισή της στην τηλεοπτική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» δέχθηκε αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο.

 

View this post on Instagram

 

Αυτό είναι το δέρμα μου σήμερα. Χωρίς κανένα φίλτρο ή οποιοδήποτε μακιγιάζ. Αυτήν την περίοδο κάθε μέρα είναι κι αλλιώς. Ανάλογα με τον καιρό, το τι έχω φάει, την ημέρα του κύκλου μου, το στρες μου. Έχω ροδοχρου ακμή και την ημέρα της εγγραφής της εκπομπής «Στην Υγειά Μας» ήταν μια κακή μέρα για το πρόσωπο μου. Όταν βάφομαι φαίνεται ακόμη χειρότερα η υφή του, γι αυτό βγαίνω σε βίντεο και φωτογραφίες στο 80% των περιπτώσεων άβαφη. Για εκείνα τα χθεσινοβραδινά σχόλια που είδα και είχαν να κάνουν με το πως φαινόταν το δέρμα μου στην τηλεόραση, να σας πω πως δε ντρέπομαι. Προσπαθώ να το βελτιώσω γιατί κάποιες φορές τσούζει κάπως, ή νιώθω σαν να φουντώνουν τα μάγουλά μου αλλά δε νιώθω λιγότερο ή περισσότερο όμορφη εξαιτίας του. Έχω την τύχη να αισθάνομαι έτσι γιατί είμαι σήμερα σε μια καλή φάση με εμένα, νιώθω ασφαλής, οι άνθρωποί μου με κάνουν να νιώθω καλά με τα όλα μου, όμως! Την επόμενη φορά που έχετε να κάνετε ένα σχόλιο αντίστοιχο του «πως είσαι έτσι» «αυτό είναι σιχαμένο» ή «πω πω πάχυνες/αδυνάτισες» ή κάτι αντίστοιχο, ένα σχόλιο που δεν θα βοηθήσει πουθενά τον άλλον άνθρωπο και δεν θα τον εξελίξει σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα σας προτείνω κάτι δύσκολο αλλά είμαι σίγουρη ότι με λίγη εξάσκηση θα τα καταφέρετε! Μην πείτε τίποτα. Ξέρω ακούγεται τρελό σχεδόν, αλλά μην πείτε τίποτα! Γιατι μπορεί κάποιος να πληγωθεί, να ντραπεί, να κλειστεί σπίτι του, να νιώσει λιγότερος εξαιτίας σας. Και για εσάς που το δέρμα σας δεν είναι instagramικά τέλειο, έχει ακμή, ραγάδες, κυτταρίτιδα, λεύκη, εκζέματα, ξέρετε κάτι; Είναι φυσιολογικό! Το παράλογο αυτήν την εποχή κρύβεται στην θεοποίηση του photoshop και του αλαβάστρινου, μα είναι τόσος ο βομβαρδισμός που κάπου έχουμε μπερδευτεί. Εγω λεω να ξεμπερδεύουμε σιγά σιγά με αυτά. Εσυ τι λες;

A post shared by Mary Sinatsaki (@mairiboo) on

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα