Πώς να αξιοποιήσεις διακοσμητικά τα φυτά εσωτερικού χώρου!

Πολλοί ήταν εκείνοι που το τριήμερο έφυγαν από τις πόλεις τους και έκαναν εκδρομές στη φύση. Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση καταλαβαίνουμε τι στερούμαστε όσοι μένουμε σε αστικά κέντρα. Ειδικά όσοι έχουν και παιδιά.
Επειδή όμως πολλοί δεν έχουν άλλη επιλογή αναρωτηθήκαμε αν υπάρχει τρόπος να φέρουμε την εξοχή στο… σπίτι μας! Και μάλιστα στο διαμέρισμά μας!

Επειδή δέντρο είναι λίγο δύσκολο να… αποκτήσουμε σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν ειδικά φυτά εσωτερικού χώρου που εάν έχετε φως στο σπίτι σας μπορούν να ζήσουν κανονικά.

Τι μας προσφέρουν τα φυτά

Τα φυτά έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου. Ακόμη και αν η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη είναι σημαντική! Εκτός αυτού μας φτιάχνουν τη ψυχολογία.

Τα φυτά μας προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση! Η φροντίδα τους μπορεί να μας χαλαρώσει και να μας γεμίσει θετικές σκέψεις. Ειδικά αν μας θυμίζουν τις ωραίες στιγμές που έχουμε ζήσει στην εξοχή. Τέλος έχουν φυσικά και τη διακοσμητική τους αξία!

 

 

Τι ρόλο μπορούν να παίξουν στη διακόσμηση

Τα φυτά μπορούν να αναδείξουν μία γωνιά του σπιτιού μας που δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα έπιπλο ή ένα διακοσμητικό. Είναι και αυτά στολίδια που ομορφαίνουν τον χώρο μας. Επίσης ένα σπίτι με φυτά είναι πάντα πιο ζεστό και σε γεμίζει θετικές σκέψεις. Για τη φροντίδα τους θα «αναγκαστούμε» να αφήνουμε τα παντζούρια ανοιχτά ώστε να τα λούζει το φως. Μαζί με τα φυτά όμως θα γεμίζουμε κι εμείς τις μπαταρίες μας!

Όσο πιο πολλά φυτά επιλέξεις να βάλεις στο σπίτι σου τόσο πιο εξωτικό θα γίνει. Θα σου θυμίζει σίγουρα το εξοχικό σου ή αν είσαι από εκείνους που θέλουν να υπερβάλουν μπορεί να σου θυμίζει και τη… ζούγκλα! Εσύ θα επιλέξεις τι ικανοποιεί τις ανάγκες σου!

Ανακάλυψε τα υπέροχα δωμάτια με φυτά εσωτερικού χώρου και πάρε έμπνευση!

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη M A R G O H U P E R T (@margo.hupert.art) στις

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sprig & West for Plant Lovers (@sprigandwest) στις

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 σπίτια που θα σας εμπνεύσουν να βάλετε κι άλλα φυτά στο σπίτι σας

Τα καλύτερα φυτά για την κουζίνα σας

Σχετικά άρθρα