Tι είναι τα Mid-Century φωτιστικά οροφής και γιατί είναι ανάρπαστα!

Ίσως έχεις ακούσει για τη Mid-Century διακόσμηση που έχει επιστρέψει ωστόσο μπορεί να μην γνωρίζεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό… Πριν σου δείξουμε λοιπόν τα Mid-Century φωτιστικά οροφής που έχουμε επιλέξει για εσένα ας φρεσκάρουμε λίγο τις γνώσεις μας όσον αφορά τη διακόσμηση. Άλλωστε αν δεν γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά ενός διακοσμητικού ρεύματος γιατί να επιλέξεις να το εντάξεις στο σπίτι σου;

Εν συντομία λοιπόν…

Τι είναι η Mid-Century διακόσμηση;

Το σχεδιαστικό κίνημα Mid-Century ξεκίνησε το 1945 και εξελίχθηκε μέχρι το 1975 αλλά αναπτύχθηκε ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’50. Τα χαρακτηριστικά αυτού του στιλ είναι οι καθαρές γραμμές, τα κυρτά τελειώματα στα έπιπλα ενώ συναντάμε και ξύλινες εντυπωσιακές κατασκευές. Όσον αφορά τα φωτιστικά βλέπουμε ότι χαρακτηρίζονται από λείες επιφάνειες ενώ πολλές φορές θα δούμε και γυάλινες μεγάλες λάμπες.

Τα χαρακτηριστικά των Mid-Century φωτιστικών οροφής

Τα Mid-Century φωτιστικά οροφής είναι vintage ωστόσο το design τους είναι πιο σύγχρονο από ποτέ. Όπως είναι φυσικό χρησιμοποιούν κατά κόρον το μέταλλο που συγκαταλέγεται στα ψυχρά υλικά. Συνήθως θα τα δούμε σε απλές γραμμές. Κάποια είναι πιο φουτουριστικά ενώ κάποια άλλα τα συναντάμε σε πιο κλασικά σχέδια. Ο σχεδιασμός τους είναι αποτέλεσμα καλλιτεχνικής έμπνευσης αφού πολλά από αυτά θυμίζουν… κοσμήματα!

Ανακαλύψτε πώς δείχνουν στον χώρο και δημιουργείστε μια πιο εκλεπτυσμένη διακόσμηση!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Ashley | Salt House (@salthousenyc) στις

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Trend Alert: Mid-Century φωτιστικά για την τραπεζαρία!

Ένα φωτεινό διαμέρισμα με Mid Century διακόσμηση

10 μοντέρνες ιδέες για φωτιστικά κουζίνας

 

Σχετικά άρθρα