«Μύθοι» και αλήθειες για τις ονειρώξεις στη γυναίκα

Ονείρωξη έχει μια γυναίκα, όταν κατά τη διάρκεια του ύπνου της και λόγω ενός ονείρου ερωτικού περιεχομένου, κορυφώνει ερωτικά χωρίς να το θέλει, δηλαδή ακούσια. Μολονότι, οι ονειρώξεις είναι συνδεδεμένες με τα αγόρια στην εφηβεία τους, εντούτοις παρατηρούνται και στα δύο φύλα και μάλιστα ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Το να έχεις μία ή και περισσότερες ονειρώξεις κατά τη διάρκεια του ύπνου σου δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ανησυχητικό. Ίσα – ίσα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι και μια ένδειξη υγειούς και καλής σεξουαλικής ζωής και σεξουαλικότητας γενικότερα.

Ας δούμε, όμως, μαζί ποιοι είναι οι… μύθοι γύρω από τις ονειρώξεις:

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν ονείρωξη;

Φυσικά και ναι! Οι ονειρώξεις δεν είναι αποκλειστικό…. προνόμιο του άνδρα. Και οι γυναίκες είναι πιθανό να φτάσουν στην έκκριση υγρών, εφόσον κορυφώνουν φτάνοντας σε οργασμό. Επειδή, οι εκσπερματώσεις είναι κάτι πιο εύκολο στον άνδρα είναι λογικό να έχει περισσότερες στύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ονειρώξεις μειώνουν το μέγεθος του πέους;

Ο… αστικός μύθος θέλει τις ονειρώξεις στους άνδρες να ευθύνονται για μείωση του μεγέθους του, αλλά και των αριθμών των σπερματοζωαρίων σου. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ίσα – ίσα που μέσω της ονείρωξης, και ως εκ τούτου εκ της εκσπερμάτωσης, οι όρχεις αδειάζουν από τα υπάρχοντα σπερματοζωάρια, βοηθώντας έτσι στην ανακύκλωση του σπέρματος. Αναφορικά με το μέγεθος, καμία έρευνα δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ ονείρωξη;

Κι όμως ναι, ισχύει. Ο τύπος αυτός του οργασμού δεν είναι τυποποιημένος και δεν είναι φυσικά σε όλους το ίδιο. Επειδή, πρόκειται για μια φυσική λειτουργία του οργανισμού, δεν ξέρεις πότε θα έρθει και πόσο έντονη θα είναι η εκσπερμάτωση. Ασφαλώς, και σε κάποιους ανθρώπους μπορεί να μην τύχει ποτέ να έχουν ονείρωξη.

Είναι το αποτέλεσμα ερωτικού ονείρου;

Όχι απαραίτητα! Μολονότι η ονείρωξη είναι συνδεδεμένη με ένα ερωτικό όνειρο, αυτό δεν ισχύει πάντα. Μπορεί να υπάρχει εκσπερμάτωση χωρίς ερωτικό όνειρο, αλλά και ερωτικό όνειρο χωρίς εκσπερμάτωση! Σε καμία περίπτωση, οι ονειρώξεις δεν είναι συνέπεια έλλειψης σεξ ή κακής σεξουαλικής ζωής.

Μετράει η στάση που κοιμάται κανείς;

Αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, μολονότι φήμες θέλουν το να κοιμάται κανείς μπρούμυτα να συμβάλλει στο να έχει ονείρωξη λόγω της επαφής των γεννητικών οργάνων με το στρώμα.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς συμπεριφέρονται στον έρωτα οι γυναίκες; (Μόνο για άντρες!)

Ιστορίες Αναγνωστριών: Η ονείρωξη που είχε το αγόρι μου και το σεξ που κάναμε

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X