Κλειτοριδικός και κολπικός οργασμός: Μπορείς να έχεις και τους δύο;

Μέχρι σήμερα, διαχωρίζαμε τον γυναικείο οργασμό σε δύο βασικές κατηγορίες: Τον κλειτοριδικό και τον κολπικό οργασμό. Με απλά λόγια, κάποιες γυναίκες «τελειώνουν» κολπικά και άλλες κλειτοριδικά.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιες γυναίκες χρειάζονται οπωσδήποτε τη διείσδυση του πέους στον κόλπο τους για να κορυφώσουν, ενώ άλλες προκειμένου να φτάσουν σε οργασμό χρειάζεται οι ίδιες ή ο σύντροφός τους να «παίξουν» με την κλειτορίδα τους.

Υπάρχουν, όμως γυναίκες που μπορεί να έχουν και τα δύο είδη οργασμού ή όχι;

Γιατί γίνεται ο διαχωρισμός αυτός;

Η διάκριση στα είδη του οργασμού είναι μάλλον λανθασμένη και γίνεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Αντίθετα, οφείλεται σε λάθος αντιλήψεις και παρεξηγημένες απόψεις που έχουν διαιωνιστεί με το πέρασμα των χρόνων, αναφορικά με την γυναικεία σεξουαλικότητα και τον τρόπο λειτουργίας του σεξουαλικού της μηχανισμού.

Αυτό που έχει σημασία για τους ειδικούς, κι εφόσον η γυναίκα επιθυμεί να βιώσει την απόλαυση μέσω της σεξουαλικής επαφής είναι η εστίαση της προσοχής και τους ενδιαφέροντος τόσο της ίδιας της γυναίκας, όσο και του εραστή της στην κλειτορίδα, που είναι το βασικό σεξουαλικό όργανο της γυναίκας, αλλά και ο κύριος… δρόμος προς την απόλαυση.

Πώς θα φτάσεις σε οργασμό;

Πέρα από το θέμα της κλειτορίδας και της ανατομίας της γυναίκας, βασικό ζητούμενο δεν είναι άλλο από το να φτάσει η ίδια σε οργασμό. Όπως τονίζουν οι ειδικοί δεν θα πρέπει να βάζουμε στεγανά στο θέμα του οργασμού. Δηλαδή, δεν θα πρέπει μια γυναίκα να λέει ότι «εγώ είμαι κλειτοριδική» και τέλος!

Αντίθετα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαλαρή στο σεξ και την ώρα της ερωτικής επαφής, ώστε να μπορέσει κυρίως να κορυφώσει ερωτικά.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δεκτική σε νέα ερεθίσματα, να μην αποκλείει καινούριες εμπειρίες και ίσως δει ότι τελικά μπορεί να φτάσει σε οργασμό και με άλλον τρόπο.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Αυτή είναι η πιο… τρελή επιθυμία της γυναίκας!

«Μύθοι» και αλήθειες για τις ονειρώξεις στη γυναίκα

 

Σχετικά άρθρα