Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο προγραμματισμός για την κινηματογραφική εβδομάδα 14/3 – 20/3 περιλαμβάνει πολυαναμενόμενες ταινίες με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαρτίου και οι δυνατές κινηματογραφικές προκλήσεις καλά κρατούν. Οι εταιρίες διανομής ρίχνουν στην «αρένα» για την εβδομάδα 14/3 – 20/3 ταινίες με γερά πρωταγωνιστικά ονόματα. Έτσι, η εξαιρετική Ιζαμπέλ Ιπέρ είναι η «Χήρα», ο Μαντς Μίκελσεν ζει μια παγωμένη περιπέτεια στο «Arctic», ενώ ο Joaquin Phoenix πρωταγωνιστεί στην κωμωδία «Αδερφοί Σίστερς». Τέλος ο Ζανγκ Γιμού διηγείται στη μεγάλη οθόνη μια επική περιπέτεια εξ Ανατολής, με τίτλο «Σκιά».

 

Η χήρα

Σκηνοθεσία: Νιλ Τζόρνταν

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της. Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη. Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Σκιά

Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ο Βασιλιάς είναι άγριος και φιλόδοξος αλλά τα κίνητρα και οι μέθοδοί του είναι άγνωστα και μυστήρια. Ο αρχιστράτηγός του είναι ένας οραματιστής που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει τη μάχη αλλά χρειάζεται να αναπτύξει το σχέδιό του με απόλυτη μυστικότητα. Οι γυναίκες του παλατιού αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που δεν έχει χώρο για εκείνες. Και υπάρχει και ένας κοινός θνητός γύρω από τον οποίο στροβιλίζονται οι αδυσώπητες δυνάμεις της ιστορίας, έτοιμες να τον κατασπαράξουν.

Arctic

Σκηνοθεσία: Τζο Πένα

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Ένας άνδρας παγιδεύεται στην καρδιά της Αρκτικής μετά την πτώση του αεροπλάνου του. Προσπαθεί να επιβιώσει κατασκευάζοντας το δικό του καταφύγιο, κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βρει τροφή, αλλά και να αποφύγει τους κινδύνους που προκύπτουν, ενώ την ίδια στιγμή δεν παραλείπει να στέλνει σήματα SOS, ελπίζοντας σε διάσωση. Ο ήρωάς μας πρέπει να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην ασφάλεια του καταφυγίου του ή αν θα αναζητήσει ενδεχόμενη σωτηρία στο άγνωστο και εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον της Αρκτικής.

Αδερφοί Σίστερς

Σκηνοθεσία: Jacques Audiard

ΚΩΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Δύο αδέλφια ο Έλι και ο Τσάρλι Σίστερς προσλαμβάνονται για να σκοτώσουν έναν χρυσοθήρα που έκλεψε από το αφεντικό τους.

Οι αγώνες μας

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Σενέζ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Ο Ολιβιέ κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει καθημερινά τις αδικίες ενάντια στους υπαλλήλους στο εργοστάσιο όπου εργάζεται. Αλλά από τη μια μέρα στην άλλη, όταν η σύζυγός του εγκαταλείπει ξαφνικά την οικογένεια τους, μένει μόνος του να τα βγάλει πέρα με τις ανάγκες των παιδιών, τις προκλήσεις της καθημερινότητας και τη δουλειά του. Αντιμέτωπος με αυτές τις νέες ευθύνες, αγωνίζεται να βρει μια ισορροπία. Γιατί η Λώρα δεν θα επιστρέψει.

Το πάρκο των θαυμάτων

ANIMATION – ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Το Wonder Park αφηγείται την ιστορία ενός συναρπαστικού λούνα παρκ, όπου η απίστευτη φαντασία της μικρής Τζουν ζωντανεύει.

 

Πηγή: culturenow.gr

Σχετικά άρθρα