Ν. Ζηλανδία: Έλληνες τουρίστες βρέθηκαν μια ανάσα από το σημείο της επίθεσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Στιγμές αγωνίας έζησε μία ομάδα Ελλήνων εκδρομέων από την Κρήτη που βρέθηκε στη Νέα Ζηλανδία και στην πόλη Κράιστσερτς, όπου σημειώθηκε το μακελειό. Οι εκδρομείς βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ η επικεφαλής της εκδρομής ανέφερε στη στιγμή του μακελειού το πούλμαν τους έμπαινε στην πόλη, όπου σημειώθηκε το μακελειό και ότι το ξενοδοχείο τους δεν απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

Όπως ανέφερε, το γκρουπ επιστρέφει στην Ελλάδα και όλοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ βρίσκονται κλεισμένοι στο ξενοδοχείο και έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους.

«Τη στιγμή του μακελειού μπαίναμε στην πόλη και να αρχίζουμε την ξενάγησή μας. Δεν προλάβαμε να πλησιάσουμε εκεί. Η αστυνομία μας μπλόκαρε και μας ανάγκασε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Οι κάτοικοι αντιμετώπισαν με ηρεμία και ψυχραιμία το περιστατικό. Είναι μια μικρή πόλη. Έκλεισαν το κέντρο και δεν άφηναν κανέναν να μπει μέσα. Τα σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους και τα παιδιά έμειναν μέσα».

Δείτε την συγκλονιστική περιγραφή στο βίντεο:

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

49 νεκροί από επίθεση ακροδεξιού σε τζαμιά στη Ν. Ζηλανδία (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σχετικά άρθρα