Τσιγκουνιά: Όταν η σχέση μας με τα χρήματα διαλύει τη σχέση μας με τους ανθρώπους…

Ο γιος μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα χρήματα. Ενώ έχει δουλειά και οικονομικά είναι ανεξάρτητος, κάποιες φορές γίνεται ανυπόφορος. Για τον εαυτό του μπορεί να χαλάσει και α τα σκορπίσει μερικές φορές αλλά για όλα τα άλλα γκρινιάζει.

Το θέμα αυτό εμφανίστηκε από τότε που έπιασε δουλειά. Τώρα έγινε πιο έντονο γιατί έχει μία σχέση και πάει για γάμο. Συνέχεια τσακώνονται με τη κοπέλα του για τα χρήματα κι έπειτα ακολουθούν κι άλλα. Η κοπέλα είναι οικονομικά ανεξάρτητη, αλλά όπως λέει και η ίδια και συμφωνώ μαζί της δε ηκώνει το φιλότιμό της να συντηρεί τον άντρα της.

Η ερώτησή μου είναι αν πρέπει να τον δει ψυχολόγος. Είναι ψυχικά άρρωστος; Θα ήθελα τη συμβουλή σας.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

αναφέρεται ότι ο γιός σας έχει ένα ιδιαίτερο θέμα με τα χρήματα. Αναφέρεται ότι έχει μια σχέση που προχωρά προς το γάμο αλλά η διαχείριση του γιού σας με τα χρήματα δημιουργεί πρόβλημα στη σχέση του.

Δεδομένου ότι η οικονομική παράμετρος παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα γάμο και μπορεί να αποτελέσει σημείο τριβής στο ζευγάρι και πηγή μεγάλων συγκρούσεων θα ήταν καλό να απευθυνθεί ο γιός σας σε κάποιο ψυχολόγο για να διερευνηθεί η σχέση του με τα χρήματα.

Σαφώς δεν μπορώ να σας πω αν υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα, ο ειδικός που θα τον δει θα μπορεί να δώσει μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση στον ίδιο για την κατάστασή του και τη σοβαρότητά της.

Μαρία Σκαρλάτου

Ψυχολόγος

6945916860

E-mail: [email protected]

Facebook: Maria Skarlatou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα