Γιατί δεν μου κρατάει το βερνίκι νυχιών;

Όταν το έχεις εφαρμόσει με τον σωστό τρόπο, το βερνίκι νυχιών κρατάει 7-10 μέρες, όπως λένε οι ειδικοί. Αν σου… φεύγει με την πρώτη κίνηση, κάτι λάθος κάνεις! Μην ανησυχείς βέβαια! Δεν είσαι η μόνη!

Παρακάτω θα βρεις τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν βάφουμε τα νύχια μας και που εμποδίζουν το βερνίκι να κρατήσει για πολύ!

Δεν πλένεις τα χέρια σου!

Προτού αρχίσεις να βάφεις τα νύχια σου, είναι απαραίτητο να έχεις πλύνει και να έχεις στεγνώσει καλά τα χέρια σου, για να απομακρύνεις μικρόβια ή μεγάλη ξηρότητα ή λιπαρότητα της περιοχής όταν ξεκινήσεις τη διαδικασία. Δεν χρειάζεται τίποτε το φοβερό! Απλώς πλύνε τα χέρια σου με λίγο σαπούνι και άφησέ τα να στεγνώσουν προτού ξεκινήσεις να τα βάφεις!

Βάζεις παχύ στρώμα βερνικιού

Κλασικό λάθος που όλες το έχουμε κάνει! Εξαρτάται βέβαια ενίοτε και από την ποιότητα του βερνικιού ή από τη βιασύνη που έχεις να βάψεις τα νύχια σου με ένα στρώμα μόνο! Αν βάζεις παχύ στρώμα, δεν θα μπορέσεις να καταφέρεις να στεγνώσουν εύκολα τα νύχια σου και είσαι επιρρεπής σε… ατυχήματα!  Όλοι οι ειδικοί συγκλίνουν στο εξής: για να κρατήσει το βερνίκι (ειδικά στα παστέλ χρώματα), πρέπει να ακολουθήσεις την εξής διαδικασία:

  • βάση
  • δυο στρώσεις βερνικιού
  • top coat

Ξεχνάς το top coat!

To top coat είναι απαραίτητο για να κρατήσει το βερνίκι σου σταθερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν το αμελείς, ρισκάρεις να χαλάσουν τα νύχια σου σύντομα! Μην ξεχνάς άλλωστε την παραπάνω διαδικασία!

Δεν αφήνεις χρόνο στο στέγνωμα!

Τα νύχια θέλουν χρόνο για να στεγνώσουν! Θα το έχεις διαπιστώσει και όσες φορές έχεις πάει έξω να κάνεις μανικιούρ. Εκεί μάλιστα έχουν και ειδικά gadget-άκια που σε βοηθούν να τα στεγνώσεις. Στο σπίτι δεν έχεις! Αν λοιπόν αποφασίσεις να βάψεις τα νύχια σου τελευταία στιγμή πριν φύγεις ή 5 λεπτά πριν πέσεις για ύπνο, ρισκάρεις να τα καταστρέψεις ακόμα και αν τηρήσεις ευλαβικά όλα τα παραπάνω!

Δεν κλείνεις καλά το καπάκι του βερνικιού

Τα μανό δεν “αγαπούν” τον αέρα που μπορεί να εισχωρήσει στο φιαλίδιο και αν δεν το κλείσεις καλά, οι κίνδυνοι είναι δυο: μπορεί να χυθεί μες στο νεσεσέρ με τα μανό ή να πήξει και να χαλάσει…

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από femmeactuelle.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 5 βήματα για τέλεια νύχια χωρίς να χρειάζεται να τα βάψεις!

Πώς να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο βερνίκι

Φτιάχτο μόνη σου: πολύχρωμα ανοιξιάτικα νύχια σε παστέλ χρώματα

 

Σχετικά άρθρα