Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία!

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο κύριος δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία μετέδιδε liveμέσω Facebook την πράξη του για 17 ολόκληρα λεπτά! Μια πιο σύντομη εκδοχή του βίντεο κυκλοφορούσε και μέχρι πρότινος και στο Twitter. Άλλο ένα τεράστιο πλήγμα για την αξιοπιστία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης… Πάντως,  το Facebook ανακοίνωσε ότι κατέβασε 1,5 εκατομμύριο βίντεο παγκοσμίως της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία τις πρώτες 24 ώρες μετά το μακελειό σε δύο τεμένη του Κράιστσερτς.

«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν στο διαδίκτυο», ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί, ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράιστσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Brenton Tarrant: Ο μακελάρης που μετέδωσε live τη δολοφονία 49 ατόμων και «διεκδικεί» το… Νόμπελ Ειρήνης!

Υπό κράτηση ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Παγκόσμιος θρήνος για το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία – Μηνύματα συμπαράστασης από πολλούς ηγέτες

 

Σχετικά άρθρα