Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου με ρίγανη και θυμάρι

Λεμονάτο στήθος κοτόπουλου: ιδανικό πιάτο για δίαιτα ή διατροφή! Βάλτε ρίγανη και θυμάρι για να… απογειώσετε τη γεύση του!

Συστατικά

  • 1/4 φλ. λάδι ελαιόλαδο
  • 9 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/3 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 Κ ξύσμα λεμονιού (2 λεμόνια)
  • 2 Κ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 λεμόνι

Βήματα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για μόλις 1 λεπτό.

Προσθέτετε το λευκό κρασί, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το θυμάρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα βάζετε σε ένα ταψί.

Αλείφετε τα στήθη κοτόπουλου με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το λεμόνι σε 8 φέτες και το τοποθετείτε μεταξύ των κομματιών του κοτόπουλου.

Ψήνετε για 30 έως 40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου, μέχρι το κοτόπουλα να ροδίσουν ελαφρά. Πασπαλίζετε με αλάτι και σερβίρετε ζεστό.

Πηγή: xrysessyntages.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα αβοκάντο

Καστανό ρύζι με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας

 

 

Σχετικά άρθρα