«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Θρηνεί σήμερα η οικογένεια του Παναθηναϊκού, καθώς “έφυγε”από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, λίγους μήνες μετά από τον θάνατο του αδελφού του Παύλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατέληξε σε ιδιωτικό νοσοκομείο των βορείων προαστίων, όπου νοσηλευόταν αρκετό καιρό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, από το οποίο όμως παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβέκτομη δεν κατάφερε να συνέλθει.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδελφό του Παύλο ήταν εκείνοι που μετέτρεψαν την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού σε… αυτοκρατορία.

Επί της δικής τους διοίκησης το «Τριφύλλι» άκμασε και χάρισε στον ελληνικό αθλητισμό τις περισσότερες διακρίσεις που έχει λάβει ποτέ οποιοδήποτε άλλο τμήμα σε οποιοδήποτε άθλημα.

Λίγα λόγια για τη ζωή του και την πορεία του

Γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε σε αυτό το φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στην επιχειρηματική ζωή του τόπου. Τελευταία, είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Μεγάλη του αγάπη ο αθλητισμός. Διετέλεσε πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη, ενώ ήταν και για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του, Παύλο. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09.

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του Παύλου, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

Υπήρξε ίσως ο πιο αγαπητός παράγοντας στους φίλους του «Τριφυλλιού», οι οποίοι του είχαν δώσει το προσωνύμιο “Τυφώνας”. Είχε καταφέρει να έχει την εκτίμηση όλων των φιλάθλων, ακόμα και εκείνων από αντίπαλες ομάδες.

” Όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού”

Η συγκλονιστική αυτή ατάκα έχει μείνει στην ιστορία των φαν του Τριφυλλιού. Tην είχε ξεστομίσει τον Σεπτέμβριο του 2015, στην γιορτή “Honouring Our Legacy” του Παναθηναϊκού, ανατριχιάζοντας τους πάντες, σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές της πορείας του.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος παράγοντας πήρε κάποια στιγμή το μικρόφωνο και είπε με τρεμάμενη φωνή: “Θέλω να με ακούσετε με λίγη ησυχία. Θέλω να κάνω μία παραίνεση και μία παράκληση: Όταν πεθάνω, να με θάψετε με την σημαία του Παναθηναϊκού”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: star.gr, sport24.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θανάσης Γιαννακόπουλος: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο Σπαρτιάτης που κοίταξε στα μάτια τους «γίγαντες»-Η ΒΙΑΝΕΞ, η λατρεία για την οικογένεια και ο Παναθηναϊκός

 

Σχετικά άρθρα