Πώς θα κάνετε το παιδικό δωμάτιο ένα παραμυθένιο «καταφύγιο»!

Το παιδικό δωμάτιο είναι αρκετά σημαντικό για την χαλάρωση, τη δημιουργικότητα αλλά και τη συγκέντρωση του παιδιού σας. Είναι απαραίτητο λοιπόν το παιδί να νιώθει άνετα στο δωμάτιό του και να γεμίζει από αισθήματα όπως ασφάλεια και χαρά. Η διακόσμηση έρχεται να βάλει κι αυτή το λιθαράκι της προς αυτή την κατεύθυνση.

Ρωτήστε το παιδί σας

Αν σκέφτεστε να μεταμορφώσετε το δωμάτιο του παιδιού σας έτσι ώστε να αποκτήσει έναν… παιχνιδιάρικο χαρακτήρα τότε είναι πολύ σημαντικό πρώτα να το ρωτήσετε. Άλλωστε στόχος σας είναι να νιώθει εκείνο άνετα και όχι απλά να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα αρέσει αισθητικά σε εσάς.

 

Κάντε παιχνίδι την ανακαίνιση!

Αφού αποφασίσετε μαζί τις αλλαγές τότε μπορείτε από κοινού να τις υλοποιήσετε! Κάντε παιχνίδι την ανακαίνιση και το σίγουρο είναι ότι το παιδί σας θα είναι ενθουσιασμένο με το ανανεωμένο του δωμάτιο.

Φτιάχτε μία ζωγραφιά ή βάλτε μία ταπετσαρία

Εάν λοιπόν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση για το… κάτι παραπάνω τότε στις φωτογραφίες θα πάρετε έμπνευση για υπέροχα παιδικά υπνοδωμάτια με την ταπετσαρία ή τη ζωγραφιά στον τοίχο να παίζει κεντρικό ρόλο στη διακόσμηση! Για την ταπετσαρία ίσως χρειαστείτε κάποιον ειδικό για να την τοποθετήσει. Αν θέλετε πάλι να ζωγραφίσετε παρέα με το παιδί σας τους τοίχους του δωματίου μην διστάζετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι εξεζητημένο. Με απλά σχέδια μπορείτε να έχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Ένα εύκολο παράδειγμα

Πάρτε για παράδειγμα τη φωτογραφία με τα χιονισμένα βουνά και τα σύννεφα. Μπορείτε πριν ξεκινήσετε το βάψιμο να σχηματίσετε τα τριγωνικά βουνά με χαρτοταινία χρησιμοποιώντας έναν χάρακα ώστε να είναι ξεκάθαρο που θα βάψετε. Φροντίστε να αφήσετε ένα τριγωνάκι πάνω που θα το χρωματίσετε άσπρο ώστε να δώσει την εντύπωση του… χιονιού! Τα συννεφάκια μπορούν επίσης να σχηματιστούν με ένα κομμάτι χαρτοταινίας σε ευθεία γραμμή στο κάτω μέρος και με τέσσερις , πέντε συνεχόμενες καμπύλες στο πάνω. Αν η χαρτοταινία δεν σας βολεύει σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μία κορδέλα (κολλώντας την με χαρτοταινία) ώστε να δημιουργήσετε τις καμπύλες. Το πιο σημαντικό είναι να βάλετε το μεράκι σας, να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να φροντίσετε να απολαύσετε τη διαδικασία μαζί με το παιδί σας!

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπέροχες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Διακοσμητικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο

Οι πιο εντυπωσιακές ταπετσαρίες σε υπνοδωμάτια στο Instagram

Σχετικά άρθρα