Έχεις χρόνιο στρες; Τι να φας για να το καταπολεμήσεις…

Το χρόνιο στρες και γενικότερα οι καταστάσεις άγχους είναι πλέον μια συνηθισμένη πραγματικότητα στην εποχή που ζούμε, λόγω των συνθηκών και των πιεστικών καταστάσεων που περνάμε καθημερινά.

«Όχι» στα ηρεμιστικά!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, δεν είναι απαραίτητο να στραφούμε στα αγχολυτικά και τα ηρεμιστικά φάρμακα για να μειώσουμε το στρες και το άγχος που έχουμε.

Αντίθετα, μπορούμε να κοιτάξουμε λίγο καλύτερα στα ντουλάπια της κουζίνας μας και να βρούμε την ιδανική τροφή που κάνει καλό στην αντιμετώπιση του άγχους και μειώνει το στρες.

Ποια είναι αυτή; Μα, φυσικά, τα ζυμαρικά.

Τα οφέλη των ζυμαρικών

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στο Brigham Women’s Hospital της Μασαχουσέτης, τα ζυμαρικά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στη σύνθεση της ινσουλίνης, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στην απορρόφηση της τρυπτοφάνης και της μελατονίνης, ουσίες που ρυθμίζουν τη διάθεσή μας και τον ύπνο.

Προσοχή! Επειδή εάν συνδυάσετε τα ζυμαρικά με κάποια σάλτσα ή κρέμα γάλακτος, θα έχετε και δυσκολία να κοιμηθείτε, αλλά και έντονο φούσκωμα, καλό θα είναι να τα καταναλώσετε σκέτα ή έστω με λίγο τριμμένο τυρί.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα πολλά ζυμαρικά αυξάνουν τις πιθανότητες για πρόωρη εμμηνόπαυση

Σχετικά άρθρα