Εαρινή ισημερία: Γιατί η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να ερωτευτείς;

Σήμερα μπήκε επισήμως η άνοιξη καθώς έχουμε Εαρινή Ισημερία. Μπορεί ο καιρός να μη θυμίζει τόσο άνοιξη καθώς έχει συννεφιάσει, ωστόσο η έλευση της άνοιξης μάς ανοίγει τη διάθεση! Μόνο και μόνο η λέξη έχει κάτι το θετικό! Ξεχνάς ότι έχεις διάβασμα, δουλειά και θέλεις να περάσεις καλά, να ερωτευτείς, να διασκεδάσεις!

Η όρεξή σου μειώνεται!

Η έλευση της άνοιξης έχει τα ίδια συμπτώματα με τον έρωτα: αύξηση καρδιαγγειακού παλμού, ανορεξία. Είναι αυτό που ονομάζουν οι ειδικοί “πυρετός της άνοιξης”. Είναι επομένως η κατάλληλη στιγμή είτε για να ερωτευτείς είτε για να κατακτήσεις το αντικείμενο του πόθου σου!

Η ιδανική θερμοκρασία!

Το θερμόμετρο ανεβαίνει, ο ήλιος λάμπει, πού καιρός για διάβασμα και για δουλειά! Ο καιρός αυτός σου ανεβάζει τη διάθεση και θέλεις να… αγκαλιάσεις τους πάντες! Πόσω μάλλον τον έρωτα της ζωής σου!

Μειώνεται η μελατονίνη

Επειδή έχει περισσότερο ήλιο, μειώνεται η παραγωγή της ορμόνης της μελατονίνης, αυτή που σου δημιουργεί μελαγχολία την περίοδο του χειμώνα! Οπότε, η διάθεσή σου φτιάχνει και βλέπεις τον κόσμο και τους ανθρώπους με πιο… φωτεινό μάτι!

Λόγω του… ιδρώτα!

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, το γεγονός ότι η αύξηση της θερμοκρασίας, σου προκαλεί ιδρώτα, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να ερωτευτείς! Ο ιδρώτας ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και σου μεγαλώνει την όρεξη για έρωτα!

Αυξάνεται η ντοπαμίνη!

Χρώματα, ανανέωση: η άνοιξη σού φτιάχνει τη μέρα! Οπότε εκκρίνεται η ορμόνη της ντοπαμίνης, η ορμόνη της επιθυμίας, αυτή που μας μεταμορφώνει όλους τον Απρίλιο -στην καρδιά της άνοιξης- σε πραγματικούς “junckies” έρωτα!

Το βιολογικό σου ρολόι χτυπάει

Ο έρωτας είναι η εποχή της αναπαραγωγής των ζώων. Και όχι μόνο καθώς φαίνεται! Αν δεν είσαι σε ηλικία αναπαραγωγής ωστόσο, πρέπει να προσέχεις πάντα να παίρνεις τις απαραίτητες προφυλάξεις!

Ν.Κ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εαρινή ισημερία: Ποιο σπάνιο φαινόμενο συμβαίνει σήμερα

Έρωτας και εξετάσεις: tips για να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου

 

 

Σχετικά άρθρα