Τούρκοι δύτες φωτογραφήθηκαν με την τουρκική σημαία στο βυθό της Σούδας!

Έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό. Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Σάλος από τη φωτογραφία με την τουρκική σημαία

Μία φωτογραφία από τον βυθό της Σούδας όπου Τούρκοι δύτες φωτογραφίζονται με την τουρκική σημαία έχει προκαλέσει σάλο.

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα απο 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοικής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

Μεταξύ αυτών ήταν και το τουρκικό ναρκαλιευτικό TCG Akcakoca. Ετσι οι οι Τούρκοι δύτες των ειδικών δυνάμεων SAS φωτογραφήθηκαν κρατώντας την Τουρκική σημαία στον βυθό του κόλπου της Σούδας.

Να σημειωθεί πως το tweet του Υπ. Άμυνας της Τουρκίας με τις φωτογραφίες έχει αναρτηθεί και στον λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο twitter.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο Ερντογάν πρόβαλε σε συγκέντρωση το βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία!

Τουρκία: Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας

 

Σχετικά άρθρα