Ποια φρέσκα φρούτα να επιλέγω για να τρώω στη δουλειά μου;

Θέλω να τρώω πιο συχνά φρούτα (εποχής), αλλά μου είναι δύσκολο να τα μεταφέρω στη δουλειά. Με ποιους τρόπους μπορώ να τα καταναλώσω;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το να τρώμε καθημερινά κατά μέσο όρο 2-3 μερίδες φρούτων είναι μια υγιεινή διατροφική συνήθεια, που μας βοηθά να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

Επιλέγοντας φρούτα που δεν χρειάζονται καθάρισμα, όπως βιολογικά μήλα ή φράουλες ή φρούτα που καθαρίζονται χωρίς μαχαίρι (για παράδειγμα μπανάνες, πορτοκάλια), μπορείς να έχεις παντού ένα εύκολο και γρήγορο σνακ.

Τα φρέσκα φρούτα όταν κόβονται μπορεί να μαυρίζουν, όμως αυτό είναι στην ουσία ένας προστατευτικός μηχανισμός που δεν επηρεάζει σημαντικά το θρεπτικό περιεχόμενο του.

Θα μπορούσες λοιπόν να ετοιμάζεις κομμένα φρούτα ή συνδυασμούς φρούτων και να τα μεταφέρεις σε μικρό βαζάκι (για παράδειγμα από μαρμελάδα ή «ταπεράκι» με λίγο χυμό λεμόνι ή μέσα σε ζελέ χωρίς ζάχαρη ή αναμεμιγμένα με λίγο γιαούρτι ή τυρί cottage),  εάν σε ενοχλεί το μαύρισμά τους.

Άλλη λύση είναι να φτιάχνεις smoothies με ολόκληρα φρούτα και γαλακτοκομικό ή φυτικό ρόφημα (αμυγδάλου) και να το διατηρείς σε shaker.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βοηθάει στην απώλεια κιλών το πρωινό;

Προβιοτικά: Βοηθάνε να χάσεις βάρος;

Πώς θα χάσω κιλά για να βελτιώσω το σώμα μου;

Σχετικά άρθρα