Μόνικα Μπελούτσι: Η γυναίκα – φαντασίωση που πέρασε από το μόντελινγκ για να γίνει η… Μαλένα

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι το απόλυτο πρότυπο της «ζουμερής» γυναίκας και η φαντασίωση κάθε άντρα. Αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει; Η ομορφιά της. Όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί. Δεν της αρκούσε να είναι μία ακίνητη κούκλα που θα σαγηνεύει με την εξωτερική της εμφάνιση. Η ανάγκη της να εκφραστεί είναι που την οδήγησε στη μεγάλη οθόνη.

Το μότο της;
«Φάε καλά, πιες καλά και κάνε καταπληκτικό σεξ»!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

 

Η Μόνικα Μπελούτσι ήξερε τι ήθελε να κάνει στη ζωή της και φρόντισε να το πετύχει. Ταυτόχρονα δεν ξέχασε να απολαύσει τη ζωή της και τα επιτεύγματά της. Συμφιλιωμένη με την ηλικία της διδάσκει στις γυναίκες να αγαπούν τις ρυτίδες τους. Βέβαια μιλάμε για τις ρυτίδες της… Μόνικα Μπελούτσι. Δεν έχει όμως καμία σημασία αφού και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι έχει συναντήσει πολλές όμορφες γυναίκες που δεν έχουν επίγνωση της ομορφιάς τους.

Όπως πολύ σωστά έχει πει:
«Η τελειότητα δεν υπάρχει, αλλά ακόμη και αν υπήρχε, θα την έβρισκα πολύ… βαρετή!»

Η Μόνικα δεν θα είχε χαραχτεί στο μυαλό μας ως η Μαλένα αν δεν άλλαζε δραστικά τα σχέδια που είχε κάνει για το μέλλον της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

 

Τα παιδικά χρόνια στο χωριό και το όνειρο να γίνει δικηγόρος

Η Μόνικα Μπελούτσι μεγάλωσε σε ένα μικρό ιταλικό χωριό της επαρχία Ούμπρια. Συγκεκριμένα γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964 ως Άννα Μαρία Μπελούτσι. Μπορεί να φαντάζεστε ότι τα παιδικά της χρόνια δεν θα ήταν και τα πιο εύκολα μεγαλώνοντας σε ένα χωριό το 1964 όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η άνεση δεν ήταν κάτι που της έλειψε αφού ο πατέρα της ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας μεταφορών και η μητέρα της ζωγράφος. Ίσως από εκείνη πήρε και τα πρώτα καλλιτεχνικά ερεθίσματα.

Το όνειρό της; Να γίνει δικηγόρος. Η Μόνικα Μπελούτσι έχοντας εξασφαλίσει τα βασικά ονειρευόταν να σπουδάσει ώστε να καταφέρει να φύγει από το χωριό. Ήθελε από μικρή να γίνει μία ανεξάρτητη γυναίκα.

Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να μάθει τόσες πολλές ξένες γλώσσες που της χρησίμεψαν στην κινηματογραφική της καριέρα. Η Μόνικα Μπελούτσι πέρα από ιταλικά μιλάει γαλλικά, αγγλικά και φαρσί. Μάλιστα για τις ανάγκες ταινίας έχει μιλήσει και αραμαϊκά!

Όπως είχε πει παλιότερα: «Ήθελα να ξεφύγω επειδή ποτέ δε μου άρεσε η ιταλική παράδοση που θέλει τη γυναίκα να είναι μητέρα, νοικοκυρά, εργαζόμενη. Ήθελα να είμαι ανεξάρτητη από μικρή. Δεν ήθελα να εξαρτώμαι από έναν άνδρα». Σε αυτόν της τον στόχο ήρθε να τη βοηθήσει το μόντελινγκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

Η ωραία του χωριού που έγινε μοντέλο στα 16 της

Η Μόνικα Μπελούτσι όπως ήταν φυσικό από πολύ μικρή ηλικία ξεχώρισε με την ομορφιά της. Ωστόσο ως παιδί ήταν ιδιαίτερα ντροπαλή και συνεσταλμένη. Δεν εξέπεμπε αυτόν τον δυναμισμό που θαυμάζουμε πάνω της σήμερα. Κατά την παιδική της ηλικία «παρούσα» ήταν η μητέρα της, που την έκανε στα 19 της χρόνια, αφού ο πατέρας της έλειπε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η πορεία της στο μόντελινγκ ξεκίνησε από κάποιες φωτογραφήσεις που έκανε για λογαριασμό τοπικών περιοδικών και φωτογράφων ως η… ωραία του χωριού! Όλα αυτά σε ηλικία μόλις 16 ετών. Τα μυαλά της όμως δεν πήραν αέρα αφού μόλις τελείωσε το σχολείο πέρασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Περούτζια που πάντα ονειρευόταν. Με τα λεφτά που έβγαζε από το μόντελινγκ πλήρωνε μόνη της τα δίδακτρα της σχολής της.

Η Μόνικα Μπελούτσι πάντα πίστευε ότι η δικηγορία θα τής προσέφερε μία καλύτερη ζωή ωστόσο το μόντελινγκ ήταν που της επέτρεψε να βελτιώσει τη διαβίωσή της και μάλιστα μακριά από το χωριό. Η δουλειά που είχε ως μοντέλο ήταν τόση που ήταν αδύνατο να συνδυαστεί με τις σπουδές της. Η Μόνικα έπρεπε να διαλέξει και επέλεξε στα 20 της χρόνια να εγκατασταθεί μόνιμα στο Μιλάνο. Την πρωτεύουσα της μόδας! Εκεί υπέγραψε συμβόλαιο με το φημισμένο πρακτορείο Elite Model Management και μία λαμπρή καριέρα ξεκίνησε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

 

Έγινε η μούσα του οίκου Dolce & Gabbana

Η Μόνικα Μπελούτσι είχε ανοδική πορεία στον χώρο της μόδας. Πριν φτάσει να γίνει η μούσα του οίκου Dolce & Gabbana συνεργάστηκε με κορυφαίους φωτογράφους και συμμετείχε σε πολλές επιδείξεις μόδας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έγινε εξώφυλλο σε γνωστά περιοδικά. Μάλιστα μέσω της δουλειά της γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο, Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο. Ο γάμος της με τον φωτογράφο δεν διήρκησε πολύ αφού χώρισαν 6 μήνες αργότερα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

Η σεξουαλική παρενόχληση που είχε αντιμετωπίσει

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της ως μοντέλο είχε βρεθεί κι εκείνη αντιμέτωπη με την σεξουαλική παρενόχληση αλλά είχε ένα πλεονέκτημα. Όπως έχει αναφέρει:
«Μου συνέβη όταν ήμουν μοντέλο και στην αρχή της κινηματογραφικής καριέρας μου. Αλλά ποτέ δεν είχα να αντιμετωπίσω βίαιες καταστάσεις. Γιατί; Είχα την οικονομική μου ανεξαρτησία. Είχα την πολυτέλεια να πω όχι. Κι αυτό είναι θεμελιώδες. Δεν χρειαζόμουν κανέναν να μου πληρώσει το νοίκι ή να φάω. Η δύναμη των ανδρών, όχι μόνο στον κινηματογράφο, αλλά παντού όπου μερικές φορές ασκούν εκβιασμό, βρίσκεται εδώ: μπορούν να μας κάνουν να ζήσουμε ή να επιβιώσουμε μέσα από μια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

 

Η ανάγκη της να εκφραστεί την οδήγησε στην υποκριτική

Κι όμως, η λαμπρή καριέρα στο χώρο της μόδας δεν αρκούσε στη Μόνικα, η οποία άρχισε να ασφυκτιά και να αναζητά την τύχη της στη μεγάλη οθόνη.
Μπορεί να είχε ήδη αποκτήσει φήμη ως μοντέλο όμως η Μόνικα Μπελούτσι ήθελε κάτι παραπάνω. Όπως είχε εξομολογηθεί:
«Δεν μπορούσα να εκφραστώ. Ως μοντέλο πρέπει να είσαι σιωπηλή και να κάνεις αυτό που σου ζητούν. Κι αυτό δεν ήμουν σε καμία περίπτωση εγώ».

Δεν δίστασε να ρισκάρει, να παρατήσει το μόντελινγκ και να ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής. Την πόρτα για τον κινηματογράφο τής άνοιξε ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ντίνο Ρίζι ο οποίος της προσέφερε έναν ρόλο στην τηλενουβέλα του «Vita Coi Figli» (1990). Λέμε ότι της άνοιξε τον δρόμο για τον κινηματογράφο αφού δύο χρόνια μετά ήρθε η πρόταση να παίξει στο «Dracula» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

Φυσικά δεν ήταν όλα εύκολα για τη Μόνικα Μπελούτσι αφού έπρεπε να αποδείξει ότι δεν ήταν απλά ένα μοντέλο που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Έξι χρόνια μετά τον πρώτο της ρόλο μετακόμισε στη Γαλλία για να παίξει στο πολυβραβευμένο «L’Appartement», για τον οποίο απέσπασε μάλιστα υποψηφιότητα για Βραβείο Cesar. Στα γυρίσματα της εν λόγω ταινίας γνώρισε τον δεύτερο σύζυγό της, τον Γάλλο ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Ωστόσο, η γνωριμία τους δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά κάθε άλλο.

mpeloutsi-kassel

Ο γάμος με τον γοητευτικό Βενσάν Κασέλ

«Με τον Βενσάν Κασέλ γνωριστήκαμε στα γυρίσματα της ταινίας “L’appartement”. Υπήρχε μία έλξη ακαταμάχητη.» είχε εξομολογηθεί χρόνια αργότερα. Τι κι αν μόλις τον είδε με απορία ρώτησε στη συνέχεια τον ατζέντη της γιατί επέλεξαν τον Βενσάν Κασέλ και όχι κάποιον από τους τόσους σέξι ηθοποιούς. Αντίστοιχα κι εκείνος δεν είχε πάρει με καλό μάτι ότι συμπρωταγωνίστριά του θα είναι ένα… μοντέλο. Πώς έληξε η ιστορία; Με τον γάμο τους που έγινε στις 3 Αυγούστου του 1999 στο Μόντε Κάρλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cinema Language (@cinema.language) στις

 

Από τότε έχουν παίξει σε 8 ταινίες μαζί και έχουν φέρει στον κόσμο δύο κόρες. Η Μόνικα Μπελούτσι έγινε για πρώτη φορά μητέρα το 2004 σε ηλικία 40 χρονών! Κατά τη διάρκεια και των δύο κυήσεών της, είχε φωτογραφηθεί γυμνή για το εξώφυλλο του περιοδικού «Vanity Fair».

Το ζευγάρι έμενε για πάρα πολύ καιρό σε διαφορετικά σπίτια (αν δεν ήταν σε διαφορετικές χώρες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων) για να μην δημιουργηθεί ρουτίνα στη σχέση τους.
Μάλιστα η Μόνικα Μπελούτσι δεν είχε διστάσει να δηλώσει: «Είναι γελοίο να περιμένω πως ο Βενσάν Κασέλ θα μου είναι πιστός»

Ο ρόλος που από Μόνικα την έκανε… «Μαλένα»

Ο γάμος της με τον Βενσάν Κασέλ της έφερε γούρι αφού ένα χρόνο μετά θα την δούμε στη «Μαλένα» του Τζουζέπε Τορνατόρε. Ο ρόλος της χήρας από τη Σικελία ήταν η δικαίωση που έψαχνε τόσα χρόνια η Μόνικα Μπελούτσι. Πέρα από το να γίνει η φαντασίωση κάθε άντρα η Μόνικα κατάφερε να πάρει τη θέση που της αξίζει στη μεγάλη οθόνη. Θύμισε κάτι από Σοφία Λόρεν, την οποία θαύμαζε τόσο πολύ, ίσως επειδή είχε την ίδια πληθωρική παρουσία.

monica-bellucci

Πώς βίωσε τον χωρισμό

Ο γάμος της με τον Βενσάν Κασέλ ύστερα από 18 περίπου χρόνια γνωριμίας είχε τελειώσει.

Ο δυναμισμός της φάνηκε τις ώρες του χωρισμού. Όπως είχε πει:
«Για πρώτη φορά στη ζωή μου, είμαι μόνη. Αισθάνομαι πολύ καλά. Έχω απίστευτο δέσιμο με τον εαυτό μου και θέλω να περάσω και αυτό το μήνυμα στις κόρες μου για το μέλλον τους: Δεν είναι αναγκαίο να έχεις ένα σύζυγο ή σύντροφο. Η μοναξιά δεν πρέπει να μας φοβίζει».

Με μια πικρία μάλιστα είχε παραδεχτεί :
«Για να είναι γλυκιά η ζωή, για να επιβιώσουμε και για να μην υποφέρουμε, είναι πιθανό να κλείνουμε τα μάτια σε κάποια πράγματα και να βλέπουμε μόνο τα ωραία. Μέχρι την ημέρα που συνειδητοποιούμε ότι είμαστε περιτριγυρισμένοι από άτομα που δεν είναι αναγκαστικά καλά για εμάς» αφήνοντας υπονοούμενα για τη σχέση της με τον Βενσάν Κασέλ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

Ο κατά… 18 χρόνια νεότερος σύντροφός της

Η Μόνικα Μπελούτσι αναμετρήθηκε με τον εαυτό της ωστόσο είναι πολύ γοητευτική στα 54 της χρόνια για να είναι μόνη. Μάλιστα ο σύντροφός της είναι κατά 18 χρόνια νεότερός της! Το όνομά του είναι Nicola Lefebvre και είναι Γάλλος. Όπως μαθαίνουμε έχει μία κόρη από προηγούμενο γάμο. Μπορεί να μην είναι ηθοποιός όμως είναι ιδιοκτήτης γκαλερί στο Παρίσι και μανιώδης συλλέκτης αντικών και παλαιών αντικείμενων.

Η Μόνικα Μπελούτσι φαίνεται ότι στην πράξη εφαρμόζει αυτό που πιστεύει για τον έρωτα:
«Ο έρωτας και η σεξουαλικότητα έχουν να κάνουν με την ενέργεια, όχι με την ηλικία».
Άλλωστε χωρίς έρωτα η ζωή χάνει την χαρούμενη γεύση της…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Monica Bellucci (@monicabellucciofficiel) στις

 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βενσάν Κασέλ: Ο πρώην ζεν πρεμιέ της Μπελούτσι και το 19χρονο μοντέλο που του έχει κλέψει την καρδία

 

Σχετικά άρθρα