Αλέξης Γεωργούλης: Στο σανίδι από τύχη, στην Αμερική για το παιχνίδι, στον έρωτα ακόμα και με θαυμάστρια

Ο Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει ότι κάποια μέρα θα γυρίσει εκεί. Εκεί όπου πέρασε όμορφα ως παιδί. Όχι μόνο στην πόλη της Λάρισας, αλλά και στον Κίσσαβο και τον Αγιόκαμπο με την τεράστια παραλία, όπου έπαιζε  όλο το καλοκαίρι. Άλλωστε, δεν έχει κόψει τους δεσμούς. Εκεί ζει ακόμη η μητέρα του, ενώ ο ίδιος έχει ανοίξει μαγαζί με ρούχα μαζί με δύο φίλους του από το σχολείο.

https://www.instagram.com/p/Bu8dZxNhxSm/

Ως μαθητής δεν γνώριζα ότι ήμουν δυσλεκτικός

Ως μαθητής ήταν καλός στα πρακτικά μαθήματα, αλλά όχι στα θεωρητικά. Τότε δεν μπορούσε να το εξηγήσει αλλά πολλά χρόνια, αφότου τελείωσε ο σχολείο, ανακάλυψε ότι είναι δυσλεκτικός.

«Ήμουν δυσλεκτικός και δεν το ήξερα. Το έμαθα όταν σπούδαζα, από μια φίλη που ήταν γλωσσοθεραπεύτρια, γιατί κατάλαβα ότι είχα όλα τα χαρακτηριστικά του δυσλεκτικού. Το χειρότερο που μου είχε κάνει η δυσλεξία ήταν ότι επέτρεψε στους καθηγητές να με υποτιμούν».

https://www.instagram.com/p/ButkGoxBlGX/

Στο σχολείο τον φώναζαν Μπον Τζόβι

«Δεν είχα την αίσθηση ότι είμαι ωραίος στο σχολείο. Βέβαια, μου είχαν βγάλει το παρατσούκλι Μπον Τζόβι. Στα κορίτσια είχα επιτυχία αλλά το θεωρούσα φυσιολογικό. Με όποια μου άρεσε τα έφτιαχνα», έχει δηλώσει ο ίδιος για τις επιτυχίες του στο αντίθετο φύλο από την εποχή που ήταν ακόμα μαθητής.

Αν και ήθελε να σπουδάσει φυσικός ή μαθηματικός, φοβήθηκε το ζήτημα της επαγγελματικής αποκατάστασης και κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

Στο θέατρο από σπόντα

Φοιτητής στην Αθήνα πια, ήταν ένα καλοκαίρι όταν προσφέρθηκε να βοηθήσει μία φίλη του, που θα έδινε εξετάσεις στο Εθνικό και του ζήτησε να δει τα κείμενά της. Όταν ο Αλέξης άρχισε να της κάνει παρατηρήσεις, εκείνη θύμωσε και του είπε: «Έλα να το κάνεις εσύ τότε». Και όπως έδειξε η ιστορία,, το έκανε. Κάπως έτσι ο Αλέξης Γεωργούλης μπήκε σ’ έναν κόσμο που τον μάγεψε, όπως παραδέχεται ο ίδιος. Πρώτος του ρόλος, ο  «Κοβάσλκι» από το «Λεωφορείον ο Πόθος» στη φοιτητική εστία. «Ήταν μία απίστευτη εμπειρία», θα πει χρόνια μετά ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/BslaQ9ZlxXZ/

Αποφάσισε να σπουδάσει θέατρο παράλληλα με το Πολυτεχνείο. Όχι με τη σκέψη να ακολουθήσει επαγγελματικά αυτόν τον χώρο. Θα το έκανε για τον εαυτό του.

Έρχεται ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος σε μία ταινία μικρού μήκους, όπου υποδυόταν τον ροκ σταρ. Η πλούσια κόμη, που είχε τότε, τον βοήθησε. Παράλληλα, πάει φαντάρος. Λίγο αργότερα, σε ένα πάρτι του Κέντρου Ελλήνων Σκηνοθετών θα γνωρίσει τον Χάρη Παπαδόπουλο, ο οποίος θα γίνει ο δρόμος για τη Λάγια Γιούργου με την οποία θα κάνει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Ακολουθεί το κάστινγκ για τη «Φούσκα» του Νίκου Περράκη.

Στη «Φούσκα»  θα τον δουν οι άνθρωποι που έκαναν τον κάστινγκ για το «Είσαι το ταίρι μου» και τη συνέχεια την ξέρετε… Κάπως έτσι γεννήθηκε ο Σωτήρης… Όλες οι 30 και κάτι ξέρετε τι εννοώ….

Κρατάει χρόνια η κολόνια… με τη Βίκυ Σταυροπούλου

Η μεγάλη επιτυχία είχε έρθει και μαζί με αυτή μία σχέση ζωή με την συμπρωταγωνίστριά του, Βίκυ Σταυροπούλου. Η δουλειά αυτή τους άλλαξε για πάντα τη ζωή και όπως ήταν λογικό η «Στέλλα» κι ο «Σωτήρης» ανέπτυξαν ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο.

««Με την Βίκυ Σταυροπούλου κολλήσαμε από την πρώτη στιγμή, από το κάστινγκ. Περνάμε πάρα πολύ, σαν να είμαστε φίλοι από πάντα. Υπάρχει ακόμα αυτός ο λεπτός ερωτισμός. Εγώ άλλωστε πιστεύω ότι τα ομώνυμα έλκονται. Κι όπως φάνηκε και στη σειρά αυτοί οι δύο άνθρωπο ένωσαν τις μοναξιές τους», είχε δηλώσει ο γνωστός ηθοποιός για τη φιλία τους.

Οι δύο τους παρά το φορτωμένο τους επαγγελματικό πρόγραμμα προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο να συναντιούνται για να περνούν όμορφες στιγμές. Έτσι λοιπόν, οι δύο ηθοποιοί, πριν λίγες ημέρες συναντήθηκαν για φαγητό και αποφάσισαν να μοιραστούν αυτή τη στιγμή με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γεωργούλης δημοσίευσε ένα βίντεο που δίνει ένα γλυκό φιλί στη Βίκυ.  Όπως ήταν αναμενόμενο το Instagram πήρε «φωτιά».

Το πολύ σοβαρό τροχαίο στην καλύτερη φάση της ζωής του

Καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show, ο Αλέξης Γεωργούλης αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου τα δύο πολύ σοβαρά τροχαία , τα οποία παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή.

«Είχα δύο τροχαία με μηχανή που έφτασα κοντά στο θάνατο. Το ένα ήταν όταν κάναμε το “Είσαι το ταίρι μου”. Συνέβη στην Νέα Ερυθραία, στην προέκταση της Κηφισίας. Δεν θυμάμαι αν ήταν κόκκινο το φανάρι. Ήταν όλα τα αμάξια σταματημένα, περνούσα ανάμεσα και εμβόλισα ένα φορτηγάκι. Εγώ έφταιγα. Ο γιατρός μου είπε ότι αν δεν ήμουν στην Ερυθραία και ήμουν αλλού, με τη κίνηση που υπήρχε, δεν θα την κάναμε τη συζήτηση αυτή. Είχα εσωτερική αιμορραγία χωρίς να το ξέρω. Δεν είχα κανέναν μώλωπα και ήθελα να πάω στο γύρισμα.

https://www.instagram.com/p/Bubixi_Bnsw/

Πήγα για ακτινογραφία στο νοσοκομείο και κατέρρευσα. Με φορείο με πήγαν για υπέρηχο, είδε η νοσοκόμα ότι κάτι συμβαίνει και αμέσως πήγαν να με βάλουν στο χειρουργείο. Δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος.

Εκείνη τη στιγμή ήρθε ένας άνθρωπος από την παραγωγή στο ΚΑΤ και είπε ότι επειδή έχω ιδιωτική ασφάλιση να με πάνε σε ένα καλύτερο νοσοκομείο. Και του είπε ο γιατρός ότι “τον προλαβαίνουμε, δεν τον προλαβαίνουμε και θέλετε να τον πάτε άλλου;”. Το άκουσα και λέω “τι γίνεται;”. Όταν ήμουν στον αξονικό τομογράφο μου φάνηκε αιώνας. Μου πέρασε από το μυαλό ότι οι γονείς μου δεν θα περάσουν καλά. Πια δεν τον φοβάμαι τον θάνατο.

Στο δεύτερο ατύχημα είχα χτυπήσει με τη μούρη και γι’ αυτό έχω στραπατσαρισμένη μύτη. Έσπασα τη μεσαία ακίδα στον πρώτο αυχενικό που είναι τετραπληγία αυτό. Φορούσα κράνος και γι’ αυτό σώθηκα. Στην πρώτη δεν φορούσα. Είχε διαλυθεί η μύτη, είχε κοπεί ο στερνοκλειδομαστοειδής και κάποιες άλλες εκδορές, αλλά ήταν σαν να πήγε να με αποκεφαλίσει το κράνος. Ευτυχώς δεν μου έχουν αφήσει κουσούρια», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Γεωργούλης.

https://www.instagram.com/p/BpeEOTDBM3u/

Ο Εραστής Δυτικών Προαστίων

Επόμενος μεγάλος σταθμός στην καριέρα του ο «Εραστή Δυτικών Προαστίων» το 2004. «Αισθάνθηκα ότι πουλάω όταν ήρθε κάποια στιγμή ο Λευτέρης Καπώνης, τον οποίο δεν ήξερα, και μου πρότεινε για τον “Εραστή Δυτικών Προαστίων”, πέντε-έξι φορές πάνω από τα χρήματα που έπαιρνα στο “Είσαι το ταίρι μου”. Δεν πήγα όμως στο σίριαλ για τα λεφτά. Πήγα γιατί ένιωσα ένα είδος αλαζονείας, επειδή ως τότε μου λέγανε ότι δεν είμαι καλός ηθοποιός αλλά ότι είναι καλή η δουλειά. Τότε το κανάλι μου είπε ότι μόνον αν πω εγώ το “ναι” θα γίνει η σειρά. Κι αυτό με πόρωσε. Ηταν ένα στοίχημα για μένα».

Πάντα στις επάλξεις

Ο ίδιος έχει εισπράξει την αμφισβήτηση αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Θεωρεί ότι καλός ηθοποιός είναι αυτός που δηλώνει παρών και γι’ αυτό παραμένει πάντα στις επάλξεις. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια ήταν γεμάτα δουλειά…

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2003 έπαιξε στο θέατρο Δημήτρης Χορν στην παράσταση «Το σπίτι φεύγει» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή .Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτησε στην Πειραματική Σκηνή το έργο, «Καλή Τύχη» του Βασίλη Κατσικονούρη. Επίσης, συμμετείχε και στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» μαζί με την Θεοφανία Παπαθωμά.

Τη σεζόν 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Όνειρο ήταν» που προβλήθηκε στην ΝΕΤ και συμμετείχε στην ταινία των Ρέππα – Παπαθανασίου «Οξυγόνο».

Στο θέατρο υποδύθηκε τον Τζίμι Πόρτερ στο έργο του Τζον Όσμπορν «Οργισμένα νιάτα» που ανέβηκε στο θέατρο Κιβωτός. Στο ίδιο θέατρο το 2004 ανέβηκε και το έργο τον Νιλ Λάπιουτ «Η μορφή των πραγμάτων» σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Τη χρονιά 2004-2005 θέατρο κράτησε το ρόλο του «Αρμάνδου Ντυβάλ» σε μια διασκευή του κλασικού έργου «Η κυρία με τις καμέλιες». Τη διασκευή έκανε ο Άκης Δήμου και το έργο ανέβηκε με τον τίτλο «Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε», με συμπρωταγωνίστρια την Πέμυ Ζούνη σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.

Τη χρονιά 2005-2006 ο Αλέξης Γεωργούλης είχε διπλό ρόλο στην τηλεόραση. Υπέγραψε μαζί με την συγγραφέα και ηθοποιό Σόνια Μηλιώνη, η οποία είχε παίξει την αγαπημένη του στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου», το σενάριο της σειράς «Κινούμενη Άμμος», πρωταγωνιστώντας σε αυτή.

Η τελευταία του δουλειά στην τηλεόραση ήταν το 2008 με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Ένας μήνας και κάτι», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, όπου υποδύθηκε τον Ανδρέα Μαραγκό, ο οποίος γιατρεύει την Άννα Κονταξή (Ζέτα Δούκα) από το κώμα στο οποίο βρίσκεται μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, την ερωτεύεται και τελικά την παντρεύεται.

Η πρώτη επαφή με το εξωτερικό

Η πρωτη του συμμετοχή σε διεθνή παραγωγή ήταν δίπλα στην Νία Βαρντάλος και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους στην ταινία «Έρωτας αλα Ελληνικά», με παραγωγούς τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον. Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Ελλάδα, στην αρχαία Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ακρόπολη.

https://www.instagram.com/p/Bs0goE9h1Mt/

Ακολούθησαν και άλλες προσπάθειες στο εξωτερικό, μέχρι τον  Μάιο του 2016, οπότε  συμμετείχε μαζί με ένα μεγάλο καστ από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς στην ταινία «The Durrells», η οποία αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Durrell που, μετά τον θάνατο του σύζυγου και πατέρα και την απώλεια όσων χρημάτων είχαν, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο ελληνικό νησί του Ιονίου την περίοδο 1935-1939.

«Δεν πήγα την Αμερική για να κάνω καριέρα»

«Εγώ δεν έφυγα για να κάνω διεθνή καριέρα, και δεν νομίζω ότι κάνω. Ένα ταξίδι και ένα παιχνίδι που αφορά στην επαγγελματική μου ζωή κάνω και δεν το βλέπω σαν καριέρα. Το ταξίδι, όπως το λέω εγώ, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και μου αρέσει που μου προκύπτουν και πράγματα και είναι και ωραίο. Τώρα αν πήγαινα να πάρω Όσκαρ και δεν το πήρα και έχω αποτύχει, είναι «αλλουνού παπά Ευαγγέλιο» και δεν αφορά εμένα», έχει αναφέρει ο ίδιος ο ηθοποιός για την προσπάθεια του στο εξωτερικό.

Η επιστροφή στην Ελλάδα και η παράσταση «Ζητείται Ψεύτης»

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από τα γυρίσματα του «The Durrells», βρήκε τη θέση του στην κριτική επιτροπή του «Your Face Sounds Familiar». Αυτός ήταν μάλιστα ο λόγος που αποφάσισε μείνει για ένα διάστημα στην Ελλάδα. Μετά από λίγο ήρθε η πρόταση για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεατρική παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», ίσως την πιο πολυσυζητημένη παράταση της σεζόν.

https://www.instagram.com/p/BuhDyh9hwxx/

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει δηλώσει για τον συγκεκριμένο ρόλο:  «Όταν λέω “Θα παίξω τον ρόλο του Ψεύτη στο έργο του Ψαθά”, μου λένε “Α, θα κάνεις τον Ηλιόπουλο”. Και τους απαντώ “Θα κάνω τον Ψευτοθόδωρο, όχι τον Ηλιόπουλο”. Από τη μία αυτό είναι καλό γιατί κάποιοι ηθοποιοί έχουν καταφέρει να βάλουν το στίγμα τους πάνω σε αυτούς τους ρόλους, αλλά από την άλλη, η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι να κάνει το remake κάποιου άλλου – εκτός αν έκανε για παράδειγμα τη βιογραφία του Ντίνου Ηλιόπουλου – αλλά να μεταφέρει μια δική του προσέγγιση, μέσα από αυτό που έγραψε ο συγγραφέας, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ψαθάς».

«Τρεις φορές έχω κάνει κάτι με θαυμάστρια»

Κλείνοντας δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός του κομμάτι των αισθηματικών. Αν είστε θαυμάστριά του και φοβάστε ότι δεν έχετε καμία ελπίδα κάνετε λάθος, γιατί όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος έχει κάνει κάτι με θαυμάστριά του τρεις φορές…

Βέβαια, η πιο πολυσυζητημένη σχέση του μέχρι σήμερα ήταν αυτή με την Τόνια Σωτηροπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει παραδεχτεί τη συγκεκριμένη σχέση του αν και δεν επιβεβαιώνει τις φήμες για την… διάρκειά της!

https://www.instagram.com/p/BGaJEeYgskb/?hl=el

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξης Γεωργούλης: «Έφτασα κοντά στον θάνατο» (βίντεο)

Αλέξης Γεωργούλης: Πόσα χρόνια έχει να κάνει σχέση;

Σχετικά άρθρα