Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη 90χρονης που πουλούσε παντόφλες

Έρευνα για τη σύλληψη της 90χρονης που πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό, δόθηκε εντολή στη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, να ερευνήσει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η προσαγωγή της υπερήλικης γυναίκας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμέλημα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, όπου  η αστυνομία συνέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα επειδή πουλούσε πλεκτές παντόφλες, χωρίς να έχει άδεια.

Η 90χρονη γυναίκα είδε καλό καιρό και κατέβηκε κάτω από το σπίτι της για να πλέξει τα λεγόμενα τερλίκια. Όσα ετοιμάζει μερικές φορές τα βγάζει προς πώληση για να πάρει ένα κομμάτι ψωμί.

Είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν και να της μιλούν, αλλά η Ρωσοπόντια γιαγιά δεν μπορούσε να συνεννοηθεί καθώς δε μιλά ελληνικά. Η γυναίκα τα μάζεψε και ετοιμαζόταν να πάει στο σπίτι της, ο άνδρας όμως την πήρε και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης.

«Της είπαμε ότι δεν μπορείς μαμά να κατεβαίνεις κάτω να πουλάς αλλά ξεχνάει» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η κόρη της.«Της πήραν αποτυπώματα, μετά από εκεί την πήγαν μέγαρο. Νόμιζε ότι έβγαλαν ακτινογραφία» δήλωσε η κόρη της.

Η οικογένεια της κατήγγειλε πως κρατήθηκε για μισή μέρα χωρίς να της δώσουν νερό και φαγητό.

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν πως:

Εντοπίστηκε 11:30 ώρα το πρωί χωρίς να έχει άδεια μικροπωλητή. Οδηγήθηκε αστυνομικό τμήμα και αφέθηκε ελεύθερη περίπου στις 15:30, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν το περιστατικό με τη δέουσα ευαισθησία.

«Ρώτησα την αστυνομία αν ήταν καμία καταγγελία από κάποιο κατάστημα και είπαν προς θεού όχι είναι εντολή να τους πιάνουμε όλους», κατέληξε η κόρη της 90χρονης γυναίκας.

Πηγή: star.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν 90χρονη για… παρεμπόριο σε λαϊκή αγορά!

Σχετικά άρθρα