Ανοιξιάτικες ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά στην Αθήνα!

Τριήμερο στην πόλη με ένα, δυο ή και περισσότερα παιδιά στο σπίτι; Κι ο καιρός σχετικά καλός; Αν και έχει τα θεματάκια του με τους ανέμους; Πώς μπορείτε να περάσετε καλά όλοι μαζί, χωρίς να μείνετε σπίτι; Ούτε φυσικά να κλειστείτε σε κάποιο εμπορικό, που είναι η… εύκολη λύση κυρίως για τους χειμωνιάτικους μήνες!

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες προτάσεις για δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά σας αλλά και θα χαλαρώσουν κι εσάς!

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Βόλτα σε κάποιο πάρκο!

Όσοι από εσάς έχετε ζήσει στο εξωτερικό, γνωρίζετε καλά ότι στην Αθήνα δεν υπάρχουν πολλά πάρκα για να κάνετε βόλτες. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια και είναι αρκετά όμορφα. Και μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε καταλλήλως! Για εσάς που μένετε κοντά στο κέντρο, η κλασική λύση είναι ο Εθνικός Κήπος. Για πιο βόρεια, υπάρχει το Άλσος Συγγρού που είναι αχανές! Για πιο νότια, επιλέξτε το Άλσος Νέας Σμύρνης: πιο “μαζεμένο”, πιο οργανωμένο και πιο οικογενειακό και προσιτό από τα υπόλοιπα!
Τι να κάνετε στο πάρκο; Πάρτε ποδήλατα και πατίνια και κάντε ποδηλατάδα! Αν μαζευτείτε παρέα, μπορείτε να παίξετε κυνηγητό ή και κρυφτό, αν δεν φοβάστε, ποδόσφαιρο ή βόλεϊ και άλλα παρόμοια παιχνίδια που μπορεί να προτείνουν και τα παιδιά! Όταν κουραστείτε, κάντε πικνικ στο γρασίδι! Τέλειο και για σας και για τα παιδιά!

Βόλτα κοντά στη θάλασσα!

Αν είστε από εκείνους που βλέπουν θάλασσα μόνο το καλοκαίρι, τότε ένα Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία σας για να βρεθείτε κοντά στη θάλασσα. Είναι εντελώς μοναδικό το συναίσθημα που σας προκαλεί το απέραντο γαλάζιο! Κι όχι μόνο σε σας αλλά και στα παιδιά σας!

Προσοχή! Όταν είστε με παιδιά, πρέπει να επιλέξετε ασφαλείς λύσεις θάλασσας! Μια χαρά είναι να τη βλέπετε και από μακριά! Επίσης, δεν θα είστε οι μόνοι που θα έχετε αυτήν την ιδέα, οπότε σκεφτείτε εναλλακτικούς δρόμους, μέρη για πάρκινγκ ή περιοχές που δεν ξέρει πολύς κόσμος.

Μερικές προτάσεις:
  • Μπορείτε να πάτε στο Φάληρο και να περπατήσετε κατά μήκος των γραμμών του τραμ, με ποδήλατα και πατίνια. Λογικά θα γίνεται χαμός αλλά έχει πολύ χώρο εκεί και πολλά μέρη για να παίξετε και με τα παιδιά, αν ξέρετε καλά την περιοχή
  • Μαρίνα Φλοίσβου: λίγο πιο κλειστό μέρος, λίγο πιο… ξενέρωτο για τα παιδιά αλλά επίσης κοντά στη θάλασσα
  • Πιο μακρινές λύσεις: βόλτα στη Βάρκιζα, το Λαγονήσι, ή ακόμα και την Ανάβυσσο ή τη Σαρωνίδα ή Μαραθώνα – Σχοινιά – Νέα Μάκρη (μπορείτε να πάτε από Αττική Οδό)

ΚΠΣΙΝ

Αν δεν έχετε βρεθεί ακόμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι ευκαιρία να το κάνετε αυτό το Σαββατοκύριακο! Είναι πανέμορφος χώρος, έχει άπλα για ποδηλατάδα και για βόλτα με πατίνι, για παιχνίδια και για χαλάρωση!

Και καλή διασκέδαση!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαββατοκύριακο στην πόλη: Ιδέες για πρωτότυπες οικογενειακές εξόδους

5 λόγοι για να επιλέξεις βόλτα με τα παιδιά στην ύπαιθρο και όχι στο εμπορικό κέντρο

3+1 προτάσεις για παιχνίδια στην ύπαιθρο με τα παιδιά σας

 

Σχετικά άρθρα