bakaliaros

Εύκολος και γρήγορος μπακαλιάρος πανέ

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε το παραδοσιακό μπακαλιάρο πανέ. Συνοδεύεται με σκορδαλιά αλλά εναλλακτικά  μπορείτε να το συνοδεύσετε και με πατάτες τηγανητές!

Υλικά

  • 1.5 κιλό φιλέτο μπακαλιάρο, ξαλμυρισμένο
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτη)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. μπίρα ξανθιά παγωμένη

Για το σερβίρισμα

  • σκορδαλιά με ψωμί
  • πατάτες τηγανητές
  • σως ταρτάρ
  • 1 λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να κάψει και να φτάσει τους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 300 γρ. αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τη μπίρα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να μην υπάρχουν σβόλοι.
Τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στον πάγκο εργασίας μας και προσθέτουμε πιπέρι. (Εάν ο μπακαλιάρος είναι φρέσκος προσθέτουμε και αλάτι)
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για το πανάρισμα.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου με αλεύρι και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνειά τους. Στην συνέχεια βουτάμε έναν έναν στο κουρκούτι.
Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες, σως ταρτάρ, σκορδαλιά και φέτες λεμονιού.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά

Ψητός μπακαλιάρος παναρισμένος με corn flakes

Μπακαλιάρος αλιάδα από την Κεφαλονιά

 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X