25η Μαρτίου: Επί ποδός η αστυνομία – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Υπό το φόβο αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα, 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει εκπονήσει σχέδιο με ισχυρά μέτρα ασφαλείας και προληπτικές προσαγωγές .

Τα πρώτα δείγματα γραφής τα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία χθες στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης της Αθήνας, όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές στελεχών της Λαϊκής Ενότητας επειδή έκαναν το… έγκλημα να μοιράζουν φυλλάδια. Στην άλλη άκρη του κόσμου, στη μακρινή Μελβούρνη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος γινόταν δέκτης άγριων αποδοκιμασιών. Και όλα αυτά με φόντο το «Μακεδονικό» και τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία πάνω από 7 στους 10 πολίτες έχουν αρνητική άποψη.

Δρακόντεια μέτρα στην Αθήνα

Για την στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, θα υπάρχουν περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας 1.600 αστυνομικοί με στόχο να αποτρέψουν την εκδήλωση αποδοκιμασιών κατά κυβερνητικών στελεχών. Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής». μεταξύ άλλων, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας έχουν εξετάσει… ενδεχόμενο επίθεσης με drone που μπορεί να ρίξει μπογιές, προσπάθεια κάποιων να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό, ή ακόμη και παρέμβασης ατόμων που θα έχουν ντυθεί τσολιάδες (!) προκειμένου να παρεισφρήσουν στην παρέλαση για να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη πιθανή είναι η εκδήλωση επεισοδίων στις παρελάσεις της Πέλλας, της Κατερίνης, της Βέροιας, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, και άλλων πόλεων της βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα με φωτογραφίες μεμονομένων ατόμων και ομάδων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

 

Ποιοι δρόμοι της Αθήνας έχουν κλείσει λόγω της παρέλασης

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου.

Η διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τροχαίας, κλειστές είναι οι οδοί:

  • Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Ηρ. Αττικού
  • Βασιλέως Γεωργίου Β΄
  • Βασιλέως Γεωργίου Α΄
  • Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
  • Πλατεία Ομονοίας
  • Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
    Αθηνάς
  • Αγ. Κωνσταντίνου
  • Πλατεία Καραϊσκάκη
  • 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Πλ. Συντάγματος
  • Φιλελλήνων
  • Σταδίου
  • Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
    Ακαδημίας
  • Βασιλίσσης Όλγας
  • Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Πώς θα κινούνται λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Προσωρινές τροποποιήσεις θα υπάρξουν σήμερα στην κυκλοφορία των λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ λόγω των εκδηλώσεων εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με στόχο την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε όλους τους Δήμους κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων και της στρατιωτικής παρέλασης και έως το πέρας των εκδηλώσεων.

Ειδικά για τις λεωφορειακές γραμμές Αεροδρομίου Χ95 και Χ96 έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθες τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

Λεωφορειακή γραμμή Χ95

25/3/2019: Τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι τον ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ (Προσωρινή αφετηρία)

Λεωφορειακή γραμμή Χ96

(25/3/2019): Διαδρομή από Αφετηρία (Ακτή Βασιλειάδη).

Από Ακτή Καλιμασιώτη, Ακτή Ποσειδώνος, Βασ. Γεωργίου Α, αριστ. Εθν. Αντιστάσεως, πλ. Ιπποδαμείας, δεξιά Ομ. Σκυλίτση, αριστ. κλάδος προς Εθν. Μακαρίου, Εθν. Μακαρίου και συνέχεια κανονικά.

Εναλλακτική διαδρομή

Από Ακτή Κονδύλη, αριστ. Κόνωνος, πλ. Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση, αριστ. κλάδος προς Εθν. Μακαρίου, Εθν. Μακαρίου και συνέχεια κανονικά.

Διαδρομή προς Αφετηρία

Από Εθν. Μακαρίου, Λ. Ανδρ. Παπανδρέου (πρώην Μ. Ασίας), ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΙΠΕΔΟΥ, πλ. Ιπποδαμείας, δεξιά Γούναρη, δεξιά Ακτή Ποσειδώνος, συνέχεια Ακτή Καλλιμασιώτη και συνέχεια κανονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

 

Πηγή: in.gr, cnn.gr

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

 

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας για τη μαθητική παρέλαση

Σχετικά άρθρα