Επικοινωνία Τσίπρα – Μοσκοβισί για το θέμα των δανείων της πρώτης κατοικίας

Το θέμα των δανείων πρώτης κατοικίας συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Καθυστέρηση για… τεχνικούς λόγους

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων στο εν λόγω θέμα, το οποίο φαίνεται να καθυστερεί από ζητήματα τεχνικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά της η Αθήνα αισιοδοξεί για αίσια κατάληξη του θέματος, προβάλλοντας ως επιχείρημα το γεγονός ότι υπάρχει ήδη πλαίσιο συμφωνίας με τις τράπεζες, στο οποίο έχει συναινέσει κι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εξάλλου, οι εκπρόσωποι των «θεσμών» θα βρίσκονται την άλλη Δευτέρα (1 Απριλίου) στην Αθήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει την ευκαιρία να θέσει το ζήτημα δια ζώσης, έπειτα από τις τηλεδιασκέψεις, τα εκατέρωθεν μηνύματα και τις δηλώσεις που έχουν προηγηθεί.

Επικοινωνία Τσίπρα – Μοσκοβισί

Το δεδομένο είναι ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, όπως φάνηκε κι από την άμεση παρέμβαση του Ευρωπαίου επίτροπου Πιερ Μοσκοβισί, έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, δεν υπάρχει περιθώριο για κάποιο «ατυχές γεγονός» για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, τη στιγμή που πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και έχουν ήδη ένα μεγάλο μέτωπο ανοιχτό με τη Βρετανία και το Brexit.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα εκφράζει την πεποίθησή της ότι μία συμφωνία ώς το Eurogroup της 5ης Απριλίου είναι εφικτή, προκειμένου να ανοίξει κι ο δρόμος για την εκταμίευση του ποσού 1 δισ. ευρώ, που αποτελεί τις επιστροφές των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πιθανή η συμφωνία στο ερχόμενο Eurogroup για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Eurogroup: Διαφωνία και αναβολή στη δόση των 970 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα