Πάρις Τζάκσον: Η σεξουαλική κακοποίηση, τα ναρκωτικά, οι απόπειρες αυτοκτονίας και ένα βαρύ όνομα για πάντα αμαυρωμένο

Για πολλά χρόνια, ο περισσότερος κόσμος δεν γνώριζε τίποτα για της Πάρις Τζάκσον, πέρα από το γεγονός ότι ήταν κόρη του διάσημου τραγουδιστή. Η παιδική της ηλικία παρέμεινε καλά προστατευμένη από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όταν πέθανε ο πατέρας της το 2009, η 11χρονη τότε Πάρις  συγκίνησε όλον τον κόσμο αποχαιρετώντας τον πατέρα της την ημέρα της κηδείας του με τα ακόλουθα λόγια: «Από τη στιγμή που γεννήθηκα, ο μπαμπάς μου υπήρξε ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να φανταστώ. Απλά θα ήθελα να του πω ότι τον αγαπώ πάρα πολύ», είχε πει τότε η ίδια.

paris-jackson-5

Άλλωστε σε συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό Harper’s Bazaar, η Πάρις δήλωσε πως ήταν το αγαπημένο, από τα τρία συνολικά, παιδιά του Jackson: «Μου συμπεριφέρονταν σαν να ήμουν η αγαπημένη του γιατί ήμουν το μόνο κορίτσι. Ήμουν μία πριγκίπισσα. Ήμουν τέλεια στα μάτια του πατέρα μου».  Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι από τα 50 τατουάζ που έχει στο σώμα της, τα 9 είναι αφιερωμένα στον πατέρα της. Αντιθέτως με την μητέρα της γνωρίστηκε όταν ήταν πια 13 ετών και έκανε μεγάλη προσπάθεια για να αναπτύξει μία σχέση μαζί της.

Στη δίνη των τρομερών αποκαλύψεων

Σήμερα η κόρη που αγάπησε τόσο πολύ τον πατέρα της, Μάικλ Τζάκσον, βρίσκεται στη δίνη των τρομερών αποκαλύψεων σχετικά με τη ζωή του πατέρα της. Αφορμή στάθηκε το ντοκιμαντέρ του HBO «Leaving Neverland», όπου δύο άνδρες κατήγγειλαν πως ο «βασιλιάς της pop» τους είχε προσεγγίσει αρχικά φιλικά προτού τους κακοποιήσει σεξουαλικά, στις αρχές του 1990, ενώ ήταν στην ηλικία των 7 και 10 ετών.

paris-jackson-4

Η ίδια δεν μπορεί να δεχτεί τίποτα απ’ όλα όσα αποκαλύφθηκαν στο ντοκιμαντέρ, που έχει προκαλέσει σάλο στη διεθνή κοινή γνώμη. Αν και αρχικά προσπάθησε να διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ και δεν έκανε καμία δημόσια δήλωση, ένα σχόλιο διαδικτυακού της φίλου ήταν αρκετό ώστε να «λυγίσει»:

«Το νόημα είναι ότι ο θρύλος του πατέρα σου καταστράφηκε και το όνομά του θα μαστίζεται για πάντα», έγραψε ο φίλος της με την ίδια να απαντά:

«Ώστε… πουθενά αγάπη και ειρήνη και να προσπαθούμε να συνεχίζουμε αυτό το μήνυμα; Τα tabloids και τα ψέματα είναι το νόημα; Θα προσεύχομαι για εσένα… Νομίζετε πραγματικά πως μπορεί να αμαυρωθεί το όνομά του;».

Οι φήμες για την απόπειρα αυτοκτονίας

Μέσα σε αυτόν τον χαμό κάποιοι βιάστηκαν και δήλωσαν πως η Πάρις, δεν άντεξε τις κατηγορίες για τον πατέρα της και προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

paris-jackson-3

Η ίδια, εξαγριωμένη, θέλησε να βάλει τέλος στην συγκεκριμένη παραφιλολογία και δημοσίευσε το ακόλουθο tweet:

«Ψέματα ψέματα ψέματα Θεέ μου και άλλα ψέματα…».

Όμως δεν αρκέστηκε μόνο στον συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς λίγη ώρα αργότερα δημοσίευσε Instastory με το πρόσωπό της, σχολιάζοντας:

«Άντε γ@μηθείτε, χαλαρώνω όπως ο Bob Dylan».

Η σεξουαλική κακοποίηση που δεν ξεπέρασε ποτέ

Η ψυχολογία της Πάρις  έχει πληγεί πολλές φορές μέχρι σήμερα. Ένα από τα πιο σκληρά χτυπήματα που δέχτηκε ήταν η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στα 14 της και την οποία δεν ξεπέρασε ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος που έμπλεξε με τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε μέχρι και στο να αυτοτραυματιστεί προσπαθώντας να κόψει τις φλέβες της.  Επιπλέον κακό της έκαναν και οι  φήμες ότι ο Jackson δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας της.

Μετά την τελευταία απόπειρα αυτοκτονίας της ο εγκλεισμός της σε κλινική αποτοξίνωσης, βελτίωσε τα πράγματα για την εύθραυστη ψυχολογία της Πάρις.

paris-jackson-2

Για εκείνη το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η οικογένειά της

Η Paris-Michael Katherine Jackson, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1998. Η μητέρα της λέγεται Debbie Rowe και σύμφωνα με όσα έχει υποστηρίξει η ίδια, δεν είχε βρεθεί ποτέ ερωτικά με τον πατέρα της κόρης της. Τα πρώτα εφτά χρόνια της ζωής της η Paris τα πέρασε στην Neverland.

paris-prince- la toya-jackson

Πριν αποφασίσει να μετακομίσει μόνη της στο δικό της σπίτι στο Los Angeles στα 19 της, έμενε μαζί με τη γιαγιά της Κάθριν Τζακσον και άλλα μέλη της οικογένειας σε ένα αρχοντικό στην Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/BNLcZglDFuv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Παρόλο που εκείνη ζει μόνη της τα τελευταία χρόνια έχει κρατήσει μία καλή σχέση με τ’ αδέλφια της, τα οποία προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έχει άπειρους φίλους

Ρίχνοντας μία ματιά στο Instagram της Πάρις θα καταλάβει κανείς αμέσως ότι πρόκειται για ένα απίστευτα κοινωνικό πλάσμα, που απολαμβάνει τις στιγμές με τους φίλους της. Στην φωτογραφία που ακολουθεί την βλέπουμε αγκαλιά με δύο φίλες της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού τους στην Disneyland.

https://www.instagram.com/p/BXcjWhkHRFq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Αγαπά να παίζει και να γράφει μουσική

Σε συνέντευξη της το 2017 στο περιοδικό «Rolling Stone» είχε αποκαλύψει ότι ξέρει να παίζει κάποια όργανα, μεταξύ αυτών και ακουστική κιθάρα, και ότι συχνά γράφει και τραγουδά τα δικά της τραγούδια. Ωστόσο, η ίδια τότε δήλωνε ότι δεν ήταν σίγουρη αν ποτέ θα επιζητούσε να κάνει δικό της συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρεία.

https://www.instagram.com/p/BMGAUA_DYlo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Την ενδιαφέρει περισσότερο μία καριέρα στην υποκριτική και το modeling. Έτσι, έχει υπογράψει συμβόλαιο με το WME-IMG, ένα πρακτορείο ταλέντων που ειδικεύεται στη βιομηχανία του θεάματος και της μόδας.

Έχει γίνει εξώφυλλο σε αρκετά περιοδικά όπως το Harper’s Bazaar, η Vogue Αυστραλίας, και το Rolling Stone,  ενώ το ντεμπούτο της στην υποκριτική έγινε στο μουσικό δράμα «Star» του τηλεοπτικού δικτύου Fox, όπου ενσάρκωσε τον χαρακτήρα της Rachel Wallace, μίας  σούπερ σικ  και σκληρής «γκουρού» των social media. Ο συγκεκριμένος ρόλος, σύμφωνα με την ίδια, ήταν εντελώς κόντρα στη δική της προσωπικότητα.

https://www.instagram.com/p/BRJSsMRh2V8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Σύμφωνα με άτομα του περιβάλλοντός της, η Πάρις Τζάκσον έχει εκφράσει ανησυχίες για τον αντίκτυπο που θα έχει το «Leaving Neverland» στην καριέρα της στον κινηματογράφο.

«Πέρυσι έπαιξε σε μια ταινία και ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο πιστεύει ότι το ντοκιμαντέρ θα αποτρέψει σκηνοθέτες από το να την προσλάβουν, επειδή το κοινό δεν θα θέλει πια να βλέπει τίποτα που να του θυμίζει τον Μάικλ Τζάκσον. Τα πάντα στο σινεμά έχουν να κάνουν με το μάρκετινγκ. Αυτό που τη φοβίζει είναι ότι το κοινό θα σκέφτεται πάντα το σκάνδαλο όταν την βλέπει στη μεγάλη οθόνη. Θέλει να ακολουθήσει αυτήν την καριέρα αλλά ανησυχεί πολύ», ανέφερε μια πηγή στην εφημερίδα Sun.

Το στιλ της είναι πραγματικά μοναδικό

Όταν η εμφάνιση δεν προορίζεται για το κόκκινο χαλί η Πάρις προτιμά κομμάτια με boho διάθεση, παλιά sneakers, T-shirt, σκισμένα τζιν και ξεβαμμένα υφάσματα. Ρούχα που της εξασφαλίζουν πάντα μια άνεση και μία ελευθερία κινήσεων.

https://www.instagram.com/p/BjLzuQ5HH7z/

Βέβαια, όταν έρχεται η ώρα του κόκκινου χαλιού, οι επιλογές είναι περισσότερο glamous αν και πάντα υπάρχει το στοιχείο της hippie διάθεσης μέσα από επιλογές φλοράλ και αεράτων κομματιών.

https://www.instagram.com/p/BYUetLhH5q3/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Αποτελεί ένα θετικό πρότυπο για τα κορίτσια της ηλικίας της

Η νεαρή αυτή γυναίκα δεν έχει διστάσει να ανεβάσει φωτογραφίες της στα social media με τα πόδια της αξύριστα, υποστηρίζοντας με τον τρόπο της το σχετικό γυναικείο κίνημα.

https://www.instagram.com/p/BYRkOKkHy28/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Από την άλλη έχει μιλήσει ανοιχτά για το body shaming και την αντίθεσή της σε όλη αυτή τη λογική της «τελειότητας». Σε συνέντευξή της στο περιοδικό i-D magazine, η Πάρις μίλησε για την πίεση που δέχονται τα νέα κορίτσια να ανταποκριθούν σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς.

«Έχω σημάδια στο σώμα μου και κυτταρίτιδα. Είμαι ένα ανθρώπινο πλάσμα. Όχι μία κούκλα βιτρίνας. Η ιδέα ότι θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε σε μία ιδανική εικόνα ομορφιάς είναι τραγική και γελοία καθώς η «τελειότητα» είναι απλά μία άποψη των πραγμάτων», είχε τονίσει η ίδια.

Δηλώνει ακτιβίστρια και έχει βάλει σκοπό της να αλλάξει τον κόσμο

Η Πάρις έχει αναγνωρίσει ότι ως κόρη ενός τόσο διάσημου προσώπου έχει τη δύναμη να επηρεάσει μία μερίδα ανθρώπων. Έτσι, δεν διστάζει να μιλάει συχνά για ό,τι θεωρεί η ίδια αδικίες, αλλά και να αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της στο να τις αποκαταστήσει.

https://www.instagram.com/p/BU98zK5hz1P/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φήμες για απόπειρα αυτοκτονίας της Πάρις Τζάκσον!

«Δεν είναι ο ρόλος μου να υπερασπιστώ τον πατέρα μου», ξεκαθαρίζει η Πάρις Τζάκσον

Πάρις Τζάκσον: «ο πατέρας μου είναι αθώος»

 

Σχετικά άρθρα