
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Κόψτε κατά μήκος τον βοβλό μάραθο και μετά σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώστε το κομμένο μάραθο. Ραντίστε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα ξανθό. Σε ένα μπολ ρίξτε της πατάτες αφού της έχετε βράση, στραγγίσει και όπως είναι ζεστές προσθέστε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε 2 πιατέλες. Προσθέτουμε τις πατάτες, την κάπαρη, το άνηθο . Προσθέτουμε τις φέτες μάραθο, στη συνέχεια, ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι της σούπας γιαούρτι στην κάθε πιατέλα.
Δοκιμάστε ακόμα:
Σαλάτα με σολωμό και αγκινάρες εποχής