Φωτογραφία – ντοκουμέντο: Ο πρωθυπουργός κατέγραψε την παρενόχληση των τουρκικών μαχητικών

Νέα στοιχεία για την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό από τουρκικά μαχητικά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με φωτογραφία – ντοκουμέντο να δείχνει την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα εκείνη την ώρα.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιοποίησε ο Alpha, ο πρωθυπουργός απεικονίζεται να παρακολουθεί και να καταγράφει με το κινητό του τα τουρκικά μαχητικά κατά τη διάρκεια της αερομαχίας, η οποία εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του.

Ο Alpha μετέδωσε, μάλιστα, πληροφορίες πως ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε στο πιλοτήριο για να ενημερωθεί από τους πιλότους για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Χτες, το υπουργείο Εξωτερικών επέδωσε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα για το περιστατικό.

Δείτε τη σχετική φωτό:

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά δύο τουρκικά F-16 πέταξαν κοντά στο ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από το Καστέλι, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το ελληνικό ελικόπτερο.

Η τουρκική πλευρά πάντως διαψεύδει ότι υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως αναφέρει, τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανένα περιστατικό παρενόχλησης στο Αιγαίο και εκτελούσαν αποστολές ρουτίνας.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠ. ΕΞ. για την παρενόχληση του πρωθυπουργικού ελικοπτέρου

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού

Σχετικά άρθρα