Μικρά «μυστικά» για να μην πεινάσεις στη δίαιτα!

Με το καλοκαίρι, ουσιαστικά, να μην είναι και τόσο…. μακριά και οι εξορμήσεις μας στην παραλία να πλησιάζουν με βήμα ταχύ, είναι λογικό να έχει μπει σε δίαιτα, προκειμένου  – εφόσον έχουμε – να χάσουμε τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν!

Επειδή, όμως, και η δίαιτα έχει τα μυστικά της, στη συνέχεια θα δούμε μερικά απλά και εύκολα «κόλπα» για να μην υποκύπτουμε στον πειρασμό του τσιμπολογήματος και να γενικότερα να μην πεινάμε, χαλώντας τελικά την προσπάθεια που κάνουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί ποια είναι τα… κόλπα αυτά:

Φάε με πρόγραμμα

Και στη δίαιτα, το φαγητό μας θέλει ωράριο! Τι σημαίνει αυτό; Ότι εάν, για παράδειγμα έχουμε συνηθίσει να τρώμε νωρίς το μεσημέρι, μέχρι τις δύο θα πρέπει να έχουμε φάει το γεύμα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε αντίθετη περίπτωση, ο οργανισμός μας… τρελαίνεται, χάνοντας τον ρυθμό του, με αποτέλεσμα να αποθηκεύει περισσότερο λίπος και κατ’ επέκταση περιττά κιλά.

Προτεραιότητα στις φυτικές ίνες και την πρωτεΐνη

Εάν τρώμε και μετά νιώθουμε και πάλι πείνα, μάλλον αυτό που έχουμε φάει δεν μας έχει προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

kokkines fakes

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει τα γεύματά μας να είναι πλήρη και να περιέχουν:

  • Αρκετές φυτικές ίνες, που βρίσκουμε σε όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια), λαχανικά (κουνουπίδι, πράσινα μπιζέλια, σπανάκι, γογγύλια, πράσινα φασόλια) και φρούτα.
  • Επαρκή πρωτεΐνη, που περιέχεται στο κρέας, το ψάρι, τα δημητριακά, τα αυγά και τους σπόρους.

  • Αμυλούχες τροφές, όπως το ρύζι, τα ζυμαρικά.
  • Για το τέλος, πάντα ένα γαλακτοκομικό προϊόν ή ένα φρούτο.

Έξυπνη συμβουλή: Μην διστάζετε να βάλετε στο φαγητό σας μια κουταλιά ελαιόλαδο ή κραμβέλαιο, ώστε να μειώνεται ο γλυκαιμικός δείκτης του πιάτου σας και να εμπλουτίζεται σε φυτικές ίνες, Παράλληλα, αποκτά και καλύτερη γεύση με αποτέλεσμα να νιώθετε πιο χορτάτοι.

Προσοχή! Φάτε αργά, καθώς πρέπει να μασάμε αρκετή ώρα ώστε όλα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής να καταλήξουν στον οργανισμό μας, μέσω της διαδικασίας της πέψης.

Προτιμάτε ένα πλήρες πρωινό

Το πρωινό μας θα πρέπει να είναι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, υγιεινό και πλήρες, ώστε να μην πεινάσουμε πριν την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Σε περίπτωση που επιλέξουμε ένα πρωινό με υδατάνθρακες, για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι μετά από λίγη ώρα θα πεινάμε ξανά.

Ποιο είναι το ιδανικό πρωινό; Ειδικό ψωμί με σπόρους, ολόκληρα ψωμιά ή μαύρα ψωμιά, με λίγο βούτυρο. Για τους ειδικούς είναι απαραίτητο να προσθέσετε γιαούρτι και φρούτα. Εάν δεν σας αρέσει το ψωμί, η βρόμη και τα δημητριακά με ένα τυρί cottage, με μερικά φρέσκα φρούτα και αμύγδαλα μπορούν, επίσης, να προσφέρουν μια χορταστική επιλογή για το ξεκίνημα της ημέρας!

Σημαντική πληροφορία: Το βραδινό πρέπει, επίσης, να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ώστε να μην ξυπνήσουμε στη διάρκεια της νύχτας πεινασμένοι.

Ζεστά ροφήματα

Εκτός του ότι κάνουν καλό στην υγεία μας, τα ζεστα ροφήματα όπως για παράδειγμα το πράσινο τσάι εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού, με αποτέλεσμα να μειώνει την πείνα μας. Παράλληλα, επειδή είναι υψηλής θερμοκρασίας βοηθάει το στομάχι να διογκώνεται με αποτέλεσμα, επίσης, να μην πεινάμε.

Ένα καλό απογευματινό

Ενδιάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό θα πρέπει να τρώμε και ένα καλό απογευματινό, το οποίο θα πρέπει να περιέχει κατά προτίμηση ένα κομμάτι ψωμί μαζί με ένα φρούτο, ένα κομμάτι σοκολάτας υγείας ή και ένα γαλακτοκομικό. Σκοπός είναι η επιλογή μας να είναι κάτι το υγιεινό, που δεν θα μας επιβαρύνει με υδατάνθρακες και λίπη, προκαλώντας μας τα γνωστά και δυσάρεστα «φουσκώματα».

Ένα πολύ καλό… μυστικό, για να μας κοπεί η πείνα ενδιάμεσα στο μεσημεριανό και το βραδινό είναι και το μάσημα μια τσίχλας χωρίς ζάχαρη.

Σωματική δραστηριότητα

Μεγάλος… σύμμαχος στην προσπάθεια να χάσουμε κιλά, αλλά και να διατηρήσουμε το σωματικό μας βάρος είναι και η σωματική δραστηριότητα. Περπάτημα και κολύμβηση είναι πολύ καλές επιλογές εφόσον δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά με κάποιο σπορ.

Ποια τρόφιμα «κόβουν» την πείνα:

Υπάρχουν υγιεινές τροφές που βοηθάνε στο να μας… κοπεί η πείνα και αυτές είναι οι εξής:

  • Καρότο
  • Άπαχο τυρί
  • Αυγά
  • Αμύγδαλα

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς «σαμποτάρει» η ζάχαρη τη δίαιτά σου;

Τα 5 «πρέπει» για μια αποτελεσματική δίαιτα!

Σχετικά άρθρα