Ενώ είμαι αρκετά εμφανίσιμη, δυσκολεύομαι να προσεγγίσω τα αγόρια… Τι να κάνω;

Είμαι 17 χρόνων και προβληματίζομαι πολύ όσον αφορά τις σχέσεις με το άλλο φύλο. Αντικειμενικά είμαι αρκετά εμφανίσιμη κοπέλα αλλά δυσκολεύομαι αρκετά να προσεγγίσω τα αγόρια και ούτε από τη μεριά τους δέχομαι κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι πως αντιμετωπίζω κάποια θεματάκια με την αυτοπεποίθησή μου και έχω κάποιες ανασφάλειες. Με ενδιαφέρει οπωσδήποτε η γνώμη κάποιου ειδικού γιατί αυτή η κατάσταση με επηρεάζει αρκετά ψυχολογικά και θα ήθελα με κάποιο τρόπο να το διαχειριστώ. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των πρότερων!

Στο ερώτημά σας απάντησε η Σμαρούλα Κυριαζίδη, Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι λογικοί οι προβληματισμοί σας, ειδικά στο ηλικιακό στάδιο όπου βρίσκεστε, 17 ετών (όψιμη εφηβεία). Το θέμα της αυτοπεποίθησης στην εφηβεία, προκύπτει από μια σειρά παραγόντων (κοινωνικοί, οικογενειακοί, ορμονικοί, κοκ.) και ίσως είναι ακριβώς το ηλικιακό μεταίχμιο που καθορίζονται πολλά για τη μετέπειτα πορεία και ζωή σας. Μέσα σε αυτά και η σχέση με το άλλο φύλο, η ποιότητα των κοντινών/συναισθηματικών επαφών, η σεξουαλική σας αυτοπεποίθηση.

Σαφώς μια εξωτερική εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο αλλά το πώς αισθάνεστε ψυχικά, μέσα σας είναι δυο εντελώς διαφορετικά πεδία. Και αυτό επειδή η εφηβεία είναι η περίοδος των μεγαλύτερων ψυχικών μετακινήσεων.

Όπως προανέφερα, οι παράγοντες που καθορίζουν αυτές τις μετακινήσεις είναι κοινωνικοί, καθώς και οικογενειακοί, δηλαδή ο τρόπος που έχετε μεγαλώσει, οι πεποιθήσεις/περιορισμοί της οικογένειας, το κοινωνικό σας πλαίσιο (φίλοι/επαφές) και πώς αυτά διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήστε καθώς και τον τρόπο που εκφράζεστε για πολλά ζητήματα, μέσα σε αυτό και η επαφή με το άλλο φύλο.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον προβληματισμό σας, καλέστε στο 210 7235590. Θα χαρώ να σας καθοδηγήσω σε αυτό το ευαίσθητο ψυχικό μεταίχμιο που βρίσκεστε.

Σμαρούλα Κυριαζίδη

Σεξολόγος, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 7235590, 697 1506859

Email: [email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όμορφη, έξυπνη αλλά μόνη. Γιατί δεν έχω σχέση; Κάνω κάτι λάθος;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν από την πρώτη σου σχέση

7 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου

 

Σχετικά άρθρα