Βουλή: «Πέρασε» το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 194 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων είπαν «ναι» στην τροπολογία, ενώ 33 καταψήφισαν. «Παρών» ψήφισαν 4 βουλευτές του ΚΚΕ.

Η αρχική ρύθμιση «πέρασε» ψαλιδισμένη, καθώς η κυβέρνηση έβαλε «κόφτη» στα επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως από την ΕΚΤ και τον SSM που εξέφραζαν αντιρρήσεις. «Είναι μια αλλαγή όχι από επιθυμία, αλλά από ανάγκη», σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, για να ενταχθεί ένας δανειολήπτης στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του να μην υπερβαίνει τις 100.000 ανά πιστωτή αν αφορά επιχειρηματικό δάνειο με εγγύηση την πρώτη κατοικία. Η αρχική ρύθμιση έθετε ως όριο τις 130.000 ευρώ. Παραμένει το όριο των 130.000 για τα στεγαστικά δάνεια.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βουλή: Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X