Γιατί θα κλείσουν τα φώτα σήμερα το βράδυ για μία ώρα σε όλον τον πλανήτη;

Κάθε χρόνο κοντά στα τέλη του Μάρτη και την αλλαγή της ώρας  γιορτάζεται η Ώρα της Γης. Πρόκειται για έναν θεσμό που μας υπενθυμίζει πόσο πολύ έχουμε… καταπονήσει τον πλανήτη με τις δραστηριότητές μας και τη σπατάλη ενέργειας που οδηγεί στην κλιματική αλλαγή.

Τι καλούμαστε να κάνουμε;

Οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να κλείσουν τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές για 1 ώρα. Το ίδιο θα συμβεί και σε μεγάλα μνημεία και τοποθεσίες όλου του κόσμου. Από τον Πύργο της Σανγκάης, το Βικτόρια Χάρμπορ του Χονγκ Κονγκ, τον Πύργο Μπούρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, την Κόκκινη Πλατεία, την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ, τις πυραμίδες, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο εως την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναρίθμητα μνημεία θα κλείσουν τα φώτα το ένα μετά το άλλο μεταξύ 20.30 και 21.30 ώρα Ελλάδος.

Στο σκοτάδι και η Αθήνα

Και ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γης», στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Επίσης ο δήμος καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη.

Το «Ελ. Βενιζέλος» συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει «παρών» στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο (30/03) θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός εκ των δύο διαδρόμων του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Ώρα της Γης 2018»: Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα για το Σάββατο για την προστασία της φύσης

 

 

 

Σχετικά άρθρα