Λαχταριστοί λουκουμάδες

<p>Σας προτείνουμε λαχταριστούς λουκουμάδες, το απόλυτο κυριακάτικο πρωινό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. </p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις </p>
<p>ξερή μαγιά για 1 κιλό αλεύρι</p>
<p>χυμός 1 λεμονιού</p>
<p>χυμός 1 πορτοκαλιού</p>
<p>1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι </p>
<p>3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη</p>
<p>νερό (χλιαρό)</p>
<p>λάδι για το τηγάνισμα</p>
<p>σουσάμι ψημένο για το πασπάλισμα</p>
<p>κανέλα τριμμένη για το πασπάλισμα </p>
<p>1/2 κιλό μέλι </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Φτιάχνουμε τη ζύμη μία ώρα πριν από την ώρα που έχουμε προγραμματίσει να φτιάξουμε τους λουκουμάδες. Λιώνουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι και όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ένας χυλός παχύρρευστος. Διατηρούμε το χυλό σε ζεστό μέρος σκεπάζοντας με μια κουβέρτα τη λεκάνη. Ο χυλός θα φουσκώσει και θα γίνει διπλός από τον αρχικό του όγκο. Όταν είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα, ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά, πιάνουμε το χυλό με την χούφτα μας και, με ένα κουταλάκι που το βουτάμε συνέχεια στο νερό για να μην κολλάει ο χυλός, κόβουμε κομματάκια που τα ρίχνουμε στο λάδι. Πρέπει να πάρουν οι λουκουμάδες ένα κοκκινωπό χρώμα. Τους σερβίρουμε ζεστούς ρίχνοντας από πάνω μέλι, κανέλα και σουσάμι ψημένο. </p>

Σχετικά άρθρα