Χωρίσαμε αλλά τη σκέφτομαι ακόμα! Πώς να την πείσω να τα ξαναβρούμε;

Ήμουν με μια κοπέλα για 5 μήνες περίπου με την οποία ένιωσα έντονα συναισθήματα.. Μου είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή πως θέλει ελεύθερη σχέση. Το δέχτηκα και μετά από 2 μήνες περίπου κοιμόμασταν μαζί στο σπίτι κάθε μέρα σχεδόν. Δουλεύαμε και στον ίδιο χώρο εργασίας. Μετά από κάποιο τσακωμό, χωρίσαμε προσπάθησα να την πείσω να προσπαθήσουμε κάτι μαζί αλλά μάταια. Έχουν περάσει από τότε 2 χρόνια περίπου και ακόμη την σκέφτομαι και μου λείπει πολύ.

Με έχει μπλοκάρει από παντού γιατί την παίρνω τηλέφωνο να της μιλήσω. Πλέον ξέρω ότι έχει σχέση σχεδόν 1 χρόνο και συγκατοικεί με αυτόν… Είναι κοπέλα με πολύ δυνατό χαρακτήρα και μου λείπει πάρα πολύ…

Πιστεύετε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσω να την ξαναδώ από κοντά; Να βγούμε για έναν καφέ; Είναι Υδροχόος και έχει 3 φίλες με τις οποίες κάθε μέρα βρίσκονται μαζί. Δεν ξέρω τι να κάνω… Όσο και να προσπαθώ να την ξεχάσω υπάρχουν στιγμές που ξυπνάω το πρωί και την σκέφτομαι έντονα…

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είναι σημαντικό σε πρώτη φάση να σεβαστείτε την σχέση που έχει δημιουργήσει η κοπέλα αυτή εφόσον σας έχει δείξει από τη μεριά της ότι έχει προχωρήσει στη ζωή της… Εάν όμως σας δοθεί η ευκαιρία να μιλήσετε μαζί της,  μπορείτε τότε να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας για εκείνη την περίοδο που μένατε μαζί. Παράλληλα, μπορείτε να της εξηγήσετε πώς νιώθετε σήμερα και πώς εξελίχθηκε αυτή η κατάσταση μέσα σας. Είναι σημαντικό όλο αυτό να γίνει σε ένα ήρεμο πλαίσιο, ώστε να σας κατανοήσει και εκείνη καλύτερα.

Από την άλλη μεριά, θα ήταν πολύ ανακουφιστικό για σας να προσπαθήσετε να κάνετε και κάποιες προσπάθειες ώστε να γνωρίσετε νέα πρόσωπα και να μοιραστείτε τον εαυτό σας με άλλους ανθρώπους ώστε να συνεχίσετε να εξελίσσετε την επικοινωνία σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επανασύνδεση με πρώην: Τι να προσέξεις πριν επιστρέψεις σε μια σχέση

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

 

 

Σχετικά άρθρα