Γεννηματά για Ανδρέα Παπανδρέου: «Μας έμαθε να αγωνιζόμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε χτες Κυριακή (31/03) το 2ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να αποτίει φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Έλληνα πολιτικού απηύθυναν χαιρετισμό, η κα Γεννηματά καθώς και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς.

Να σημειωθεί πως οι σύνεδροι ψήφισαν για να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Με τη σειρά της, τις επόμενες ημέρες, θα εκλέξει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τον γραμματέα και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Τίμμερμανς, χειροκροτούμενος από την κατάμεστη αίθουσα του συνεδρίου, χαιρέτισε τους πρώην προέδρους, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παρόντων των παιδιών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκο και Αντρίκο και τα εγγόνια του, η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκίνησε με την ορχήστρα και χορωδία Μαντολινάτα Ελλάδος και τους λυρικούς καλλιτέχνες, Ε. Δάββου, Α. Κορωναίο και Π. Κοντό.

Η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφερε ότι εμπνέει και δείχνει τον δρόμο. Τόνισε ότι «είμαστε οι συνεχιστές μιας συναρπαστικής ιστορικής διαδρομής και κληρονόμοι μιας ιστορικής παρακαταθήκης. Όσο περνούν τα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρος».

«Καταγράφηκε στην ελληνική ψυχή, στη συλλογική συνείδηση ως χαρισματικός πολιτικός, που έχει σφραγίσει την πορεία και τις τύχες αυτού τόπου». Υπήρξε «απαράμιλλη ιστορική προσωπικότητα. Εθνικός ηγέτης με όραμα και στρατηγική για τη χώρα, Άξιος Κυβερνήτης που έγινε συνώνυμο της αλλαγής».

Μάλιστα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής μνημόνευσε τη πατριωτική στάση που κράτησε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα εθνικά θέματα, ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Να σημειωθεί πως μήνυμα ενότητας για μια κοινωνική Ευρώπη με συνοχή και δικαιοσύνη εξέπεμψε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φράνς Τίμμερμανς.

«Βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση αλλά να στέκεται όρθιος. Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», εξέφρασε.

Δείπνο στην Κηφισιά από τον Γιώργο Καμίνη

Δείπνο προς τιμή του κου Τίμμερμανς, παρέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης.

Το παρών έδωσαν και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Νίκος Παπανδρέου, η Συλβάνα Ράπτη και η Εύα Καϊλή.

Επίθεση από τη Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

Δριμεία επίθεση κατά της Φώφης Γεννηματά, εξαπέλυσε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Αφορμή στάθηκε η ομιλία της στο συνέδριο.

«Θλιβερή η Φώφη Γεννηματά, άκουσα τον θρασύ σας λόγο πολιτικής εκμετάλλευσης του Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε κληρονόμοι είσαστε..ούτε άξιοι συνεχιστές του..», έγραψε στο Facebook.

Και συνέχισε: «Τον προδώσατε σε όλα με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, παραβλέψατε την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονίας παραποιώντας την πολιτική του παρακαταθήκη… Λυπάμαι!!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γεννηματά: «Δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας για τις Πρέσπες, αλλά…»

Εκλογές στην Τουρκία: «Βαριά» ήττα Ερντογάν – Ποιες πόλεις χάνει (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα