Και ο Έλτον Τζον μποϊκοτάρει τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου του Μπρουνέι!

Ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στήριξε την έκκληση του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ για μποϊκοτάζ των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους αυτού που καθιστά την ομοφυλοφιλία αδίκημα που τιμωρείται με θάνατο.

Ο Έλτον Τζον, που παντρεύτηκε το 2014 τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις, συνεχάρη μέσω του Twitter τον Κλούνεϊ «που έλαβε θέση ενάντια στις διακρίσεις εις βάρος των ομοφυλόφιλων (…) που κυριαρχούν στο Μπρουνέι, μια χώρα όπου οι ομοφυλόφιλοι γίνονται αντικείμενα κακομεταχείρισης, ή και χειρότερα, μποϊκοτάροντας τα ξενοδοχεία του σουλτάνου».

«Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και ο σύζυγός του «αρνούμαστε εδώ και καιρό να μένουμε σε αυτά τα ξενοδοχεία» και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν.

Παρουσίασε τον κατάλογο των ξενοδοχείων!

Ζητώντας και από άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ο Έλτον Τζον παρουσίασε έναν κατάλογο «με τα ξενοδοχεία που πρέπει να μποϊκοτάρουμε», μεταξύ των οποίων το The Dorchester και το 45 Park Lane στο Λονδίνο.

Την περασμένη Πέμπτη ο Κλούνεϊ είχε καλέσει με άρθρο του στον ιστότοπο Dealine στο μποϊκοτάζ εννέα πολυτελών ξενοδοχείων στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Καλιφόρνια, τα οποία ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ. Ανάμεσα τους είναι και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες.

Από τις 3 Απριλίου όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη. Η νέα νομοθεσία προβλέπει επίσης τον ακρωτηριασμό ενός χεριού ή ενός ποδιού για όσους κρίνονται ένοχοι για κλοπή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιατί μποϊκοτάρει ο Τζορτζ Κλούνεϊ 9 πεντάστερα ξενοδοχεία;

Πλούτος που τυφλώνει – Παραμυθένιος γάμος στο Σουλτανάτο του Μπρουνέι

 

Σχετικά άρθρα