Στυτική δυσλειτουργία : Ποιά είναι τα πρώτα συμπτώματα thumbnail
Ένας άντρας έχει προβλήματα στύσης αν δεν μπορεί να αποκτήσει ή να διατηρήσει μια στύση που είναι αρκετά σταθερή ώστε να μπορεί να κάνει σεξ. Τα προβλήματα στύσης αποκαλούνται στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα. Τα προβλήματα στύσης μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε οποιαδήποτε ηλικία. Αλλά είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι συχνά έχουν άλλα προβλήματα υγείας. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο τους νεότερους όσο και τους ηλικιωμένους άνδρες.

Στυτική δυσλειτουργία : Ποιά είναι τα πρώτα συμπτώματα

Ένας άντρας έχει προβλήματα στύσης αν δεν μπορεί να αποκτήσει ή να διατηρήσει μια στύση που είναι αρκετά σταθερή  ώστε να μπορεί να κάνει σεξ. Τα προβλήματα στύσης αποκαλούνται στυτική δυσλειτουργία ή ανικανότητα. Τα προβλήματα στύσης μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε οποιαδήποτε ηλικία. Αλλά είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους άνδρες, οι οποίοι συχνά έχουν άλλα προβλήματα υγείας. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τόσο τους νεότερους όσο και τους  ηλικιωμένους άνδρες.


Από τι προκαλούνται τα προβλήματα στύσης;


Προβλήματα στύσης μπορεί να προκληθούν από φυσικά προβλήματα, όπως τραυματισμό νεύρων ή απώλεια της παροχής αίματος στο πέος. Μπορεί επίσης να συνδέονται με άλλα προβλήματα υγείας, όπως  ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, και η αθηροσκλήρωση. Προβλήματα στύσης μπορεί επίσης να συνδέονται και  με  προβλήματα  του νευρικού συστήματος, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η νόσος του Πάρκινσον.


Πολλά φάρμακα για άλλα προβλήματα υγείας μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στύσης, τα περισσότερα όμως  δεν το κάνουν. Εάν πρόσφατα αρχίσατε να ακολουθείτε κάποια νέα φαρμακευτική αγωγή και έχετε προβλήματα στύσης, αυτό θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια του φαρμάκου. Συζητήστε το με το  γιατρό σας και αυτός θα αλλάξει τη δόση ή το είδος του φαρμάκου που παίρνετε.


Οι άνδρες που πίνουν πολύ αλκοόλ, καπνίζουν και κάνουν χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στύσης.


Το άγχος ή κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσουν στυτικά προβλήματα.


Ποια είναι τα συμπτώματα;


Το μόνο σύμπτωμα είναι ότι το πέος δεν είναι σε θέση να έχει και να κρατήσει μια στύση αρκετά σκληρή για να κάνετε σεξ. Αλλά ακόμη και με πρόβλημα στύσης, ένας άντρας μπορεί να εξακολουθεί να έχει σεξουαλική επιθυμία και είναι σε θέση να έχει οργασμό και εκσπερμάτωση. Ο γιατρός σας μπορεί με μια φυσική εξέταση  και κάποιες ερωτήσεις που θα σας κάνει να καταλάβει τι είδους στυτικό πρόβλημα υπάρχει. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζει αν το πρόβλημα συμβαίνει συχνά ή πιο σπάνια και αραιά. Διάφορες εργαστηριακές εξετάσεις αλλά και μερικές φορές η επίσκεψη σ’ ένα ψυχολόγο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την αιτία του προβλήματος. Οι γιατροί συνήθως ξεκινούν με αλλαγές στον τρόπο ζωής και τα φάρμακα. Συνήθως δεν συστήνουν την χειρουργική επέμβαση ή άλλες θεραπείες, εκτός και αν κάποια  από τα πρώτα βήματα δεν βοηθούν.


Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει:


Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αποφυγή του καπνού, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να μιλήσει για το θέμα με το σύντροφό σας, να κάνει αισθησιακό ασκήσεις, και να πάρει συμβουλές.


Η εύρεση και στη συνέχεια τη διακοπή φαρμάκων που μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να πάρετε διαφορετικό φάρμακο που δεν προκαλεί προβλήματα στύσης.


Λαμβάνοντας συνταγογραφούμενο φάρμακο που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε στύσεις. Αυτά περιλαμβάνουν τα χάπια, όπως η σιλδεναφίλη (Viagra), η ταδαλαφίλη (Cialis), και βαρδεναφίλη (Levitra). Ελέγξτε με το γιατρό σας για να δείτε εάν είναι ασφαλές για σας να πάρετε ένα από αυτά τα φάρμακα μαζί με άλλα φάρμακα. Αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνο αν έχετε καρδιακή νόσο που απαιτεί από εσάς να πάρετε νιτρογλυκερίνη ή άλλα φάρμακα που περιέχουν νιτρικά άλατα.


Η λήψη φαρμάκων και να πάρει συμβουλές για την κατάθλιψη ή άγχος.


Χρήση συσκευών κενού ή να πάρει πλάνα του φαρμάκου στο πέος.


Έχοντας χειρουργική επέμβαση για να τοποθετήσει ένα εμφύτευμα στο πέος.


Μπορούμε να προλάβουμε προβλήματα στύσης;


Επειδή τα προβλήματα στύσης πιο συχνά προκαλούνται από ένα φυσικό πρόβλημα, είναι σημαντικό να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ώστε να έχετε καλή υγεία. Μπορείτε επίσης να μιλάτε στη σύντροφό σας για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε, είναι ένας τρόπος να αποφύγετε μια μελλοντική στυτική δυσλειτουργία.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X