Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα: Πότε πληρώνονται

Το πότε θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα των δικαιούχων που υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα ποσά των επιδομάτων θα είναι διαθέσιμα σταδιακά από το απόγευμα της Πέμπτης (4/4) με βάση τις διαδικασίες του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (5/4) το πρωί.

Η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους εντός του μήνα. Θα γίνει πριν από το Πάσχα και θα αφορά τους μήνες έως και τον Απρίλιο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η μικρή μετακίνηση της ημερομηνίας πληρωμής οφείλεται στην ανάγκη να ενταχθούν σε αυτήν περίπου 9.000 δικαιούχοι. Για εκείνους ανανεώθηκε πρόσφατα η κρίση της Υγειονομικής Επιτροπής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Εκπληρώνεται, έτσι, ο στόχος για ομαλοποίηση των πληρωμών. Από την καταβολή του Απριλίου και, στη συνέχεια, του Μαΐου, τα προνοιακά αναπηρικά–διατροφικά επιδόματα και λοιπά προνοιακά θα καταβάλλονται κάθε μήνα σε κοινή για όλους ημερομηνία».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ευρωεκλογές 2019: Ενωτικό το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού

Τράπεζα της Ελλάδας: Τι «βλέπει» για την οικονομία

Συντάξεις χηρείας: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Σχετικά άρθρα