«Λύτρωση» οι νέες θέσεις εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα

Πάνω από 20.000 είναι οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Κώστα Μπάρκα, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η αγορά προσπαθεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, να ενσωματώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Mέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού δείχνει να συμβάλει στην αλλαγή της ποιότητας της εργασίας», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5.

Όπως υπογράμμισε, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζουν να προωθούν τους ελέγχους. «Στόχος να μην παρουσιαστούν προβλήματα μη εφαρμογής τόσο της αύξησης του κατώτατου, όσο και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρκα, τόσο η μείωση της ανεργίας, όσο και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, «πάνε από το καλό στο καλύτερο».

«Τον Φεβρουάριο, δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι η απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι θα προκληθούν προβλήματα».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η σειρά θετικών οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που ψηφίστηκε και προωθείται το επόμενο διάστημα, «είναι αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα επικράτηση στις εθνικές εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Συντάξεις χηρείας: Το σχέδιο της κυβέρνησης

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Οι… παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Σχετικά άρθρα