Δεν είμαστε μαζί αλλά βρισκόμαστε ακόμα: Τι ζητάει από μένα;

Κάποτε είχα στη ζωή μου μία σχέση έξι χρονών. Αυτή κράτησα από τα 21 έως 27. Χωρίσαμε όταν εγώ έφυγα από εκεί που ήμουν φοιτήτρια και μπήκε τότε ανάμεσα μας η απόσταση.

Δύο χρόνια κρατήσαμε από απόσταση και τελικά χωρίσαμε το 2010. Αυτός το 2015 παντρεύτηκε και το 2017 χώρισε. Αυτό το διάστημα μου έστελνε μηνύματα. Άλλες φορές απαντούσα, άλλες όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον ξεπέρασα ποτέ.

Πάντα προσπαθούσα να κάνω σχέσεις και χώριζα. Λες και μια ζωή τον περίμενα. Αυτή τη στιγμή έχουμε βρεθεί μία φορά. Μου στέλνει μηνύματα αλλά μόνο ως σεξ νομίζω. Επειδή είμαστε από άλλες πόλεις  Συναντιόμαστε σε άλλο έδαφος.

Αυτή τη στιγμή έχω ήδη μία σχέση με την οποία είμαι καλά. Όχι ερωτευμένη αλλά καλά. Το θέμα είναι ότι όσο αυτός ο άνθρωπος μου στέλνει μηνύματα και πάω και τον βρίσκω, εγώ άλλο τόσο μένω πίσω. Τον σκέφτομαι συνέχεια.

Όταν δε μου στέλνει, με πιάνει σαν κατάθλιψη. Θέλει να βρεθούμε και με περιμένει στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να πάω σαν τρελή. Το ξέρω δεν κάνει καλό να πάω… Πώς να το χειριστώ και τι ζητάει από μένα;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματα μέσα σας, ώστε να κατανοήσετε τον λόγο για τον οποίο θέλετε να είστε μαζί με αυτόν τον άνθρωπο.

Στο ενδεχόμενο που συναντηθείτε μαζί του θα πρέπει να εκφράσετε τα συναισθήματά σας για εκείνον όπως εσείς νιώθετε πραγματικά, αλλά και να ζητήσετε την δική του οπτική για την επικοινωνία που έχετε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να γίνουν σε ένα πλαίσιο αλληλοκατανόησης με στόχο να ξεκαθαρίσετε και οι δύο τις θέσεις σας αλλά και να είστε και οι δύο πιο ξεκάθαροι με την επιλογή σας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός από την πρώτη σοβαρή σχέση: Πώς τον ξεπερνάς;

Απάτησα το αγόρι μου αλλά δεν θέλω να τον χάσω: Τι να κάνω;

Τον απάτησα και νιώθω τύψεις. Πώς θα πετύχει η σχέση μας;

Σχετικά άρθρα