Τα έφτιαξα με τον φίλο του και νιώθω άσχημα… Τι να κάνω;

Είμαι στην εφηβεία και κάνω λάθη χωρίς να τα θέλω. Εν συντομία θα σας πω ένα θέμα που με απασχολεί αυτόν τον καιρό. Τον Φεβρουάριο του 2018 τα έφτιαξα με ένα παιδί άλλα χωρίσαμε πολύ σύντομα από τότε δηλαδή εδώ κι ένα  χρόνο δεν μπορώ να τον ξεπεράσω με τίποτα. Έχω προσπαθήσει να προχωρήσω όπως έκανε κι αυτός…

Πριν από δυο εβδομάδες κάναμε πάλι κάτι φιλιά, αγκαλιές και τέτοια (μην φανταστείτε τίποτα άλλο) και μου εξομολογήθηκε ότι τρέφει ακόμα συναισθήματα αλλά δεν ήθελε σχέση, μόνο φάσεις. Εγώ δεν το δέχτηκα γιατί δεν με τιμούσε σαν κοπέλα και μου άρεσε ο φίλος του εμφανισιακά κι όπως μου συμπεριφερόταν και έτσι τα φτιάξαμε.

Αλλά εγώ τον σκέφτομαι ακόμα και βλέπω ότι με τον καιρό γίνεται εντονότερο. Έχει κι ένα θέμα υγείας σοβαρό και νιώθω απαίσια που μπήκα σε σχέση με τον φίλο του αλλά ειλικρινά δεν μπορούσα άλλο! Τώρα το αγόρι μου με κάνει να περνάω υπέροχα, με προσέχει με αγαπάει τα πάντα όλα, αλλά εγώ αγχώνομαι για την υγεία του πρώην μου κι επίσης δεν μπορώ να τον ξεπεράσω με τίποτα ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω! Έχω παλαβώσει!

thlipsi lipi vroxi

 Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Σε καταλαβαίνω πώς νιώθεις, αν και από όσα γράφεις φαίνεσαι μπερδεμένη συναισθηματικά και όχι και τόσο σίγουρη για την απόφασή σου να τα φτιάξεις με τον φίλο του. Αν το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει σού έχει δημιουργήσει ενοχές, ίσως, τελικά, να είναι αυτές οι ενοχές που σε αγχώνουν, ίσως και περισσότερο κι από το θέμα υγείας, κι ας μην το συνειδητοποιείς.

Αν συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο, ρώτα την καρδιά σου προς τα που θέλει να κινηθεί. Αν είσαι με κάποιον που ναι μεν σε κάνει να περνάς καλά, αλλά εσύ “είσαι αλλού”, αργά ή γρήγορα αυτό θα σου βγει.

Οπότε, πάρε τα μέτρα σου και τις όποιες αποφάσεις σου όσο είναι καιρός και να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρη για αυτά που αποφασίζεις, για να μην έρχεσαι, αργότερα, σε κόντρα με τον εαυτό σου.

Ευάγγελος Κουσιάδης

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου;

Είμαι ανάμεσα σε δυο αγόρια. Ποιον να διαλέξω;

 

Σχετικά άρθρα