Σενάρια επίθεσης στην Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας

Για σενάρια «εισβολής» στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, στην μετεκλογική περίοδο έκανε λόγο ο έμπιστος σύμβουλος του Ερντογάν, Metin Kulunk.

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, ο ισλαμιστής φίλος του Tούρκου Προέδρου μιλά για επιχείρηση «Δούρειος Ίππος» εναντίoν της γειτονικής χώρας. Σκοπός η καταστροφή των ηλεκτρονικών υποδομών της, η προσπάθεια καταστροφής της οικονομίας και η ανακήρυξη παράλληλης κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο ίδιος προκειμένου να στοιχειοθετήσει τα σενάρια του επικαλείται πρόσφατο δημοσίευμα της Yeni Safak το οποίο κάνει αναφορά στο βιβλίο «Fleet Tactics and Coastal Combat». Πρόκειται για πόνημα του Captain  Wayne P. Hughes Jr και του Nαυάρχου Robert P. Girrie.

Εκεί υπάρχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Ο Πόλεμος του Αιγαίου». Σύμφωνα με αυτό, ο 6ος Αμερικανικός Στόλος σε συνεργασία με Κύπρο και Ελλάδα στρέφεται εναντίων της Τουρκίας.

Τίτλος του άρθρου της Yeni Safak με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2019- δυο δηλαδή μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές- είναι «Ο 6ος  στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία».

Σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, η Ελλάδα σχεδιάζει να μεταφέρει πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία ανακοινώνει την πρόθεσή της να αντιδράσει μεταφέροντας ισχυρές ένοπλες δυνάμεις στο νησί προκειμένου να χτυπήσει το ελληνικό ναυτικό.

Ακολούθως, σύμφωνα με το σενάριο του βιβλίου, κοντά στην Κύπρο σπεύδει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry Truman και άλλα πλοία του αμερικανικού στόλου.

Επιπλέον υπάρχουν άλλα σενάρια για απόβαση αμερικανικών στρατευμάτων στη Χίο έχοντας ως στόχο τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό.

Πηγή: www.sigmalive.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie, τα τετ-α-τετ και ο διεθνής Τύπος (ΦΩΤΟ)

ΗΠΑ vs Τουρκία: Γιατί μπλοκάρουν την παράδοση των F-35

Εκλογές στην Τουρκία: «Βαριά» ήττα Ερντογάν – Ποιες πόλεις χάνει (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα