gaidoyri donkey

Καμπάνια για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης θα κληθούν να σκεφτούν χιλιάδες τουρίστες του νησιού πριν ανέβουν στην πλάτη ενός από αυτά.

Έπειτα από πολλά χρόνια κακοποίησης, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης έχουν υποστεί τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη, πληγές και φυσικά εξάντληση. Ένας από τους λόγους είναι η διαδρομή με τα 600 σκαλοπάτια στην απόκρημνη πλευρά του νησιού.

«Και επιτέλους ακτιβιστές σε συνεργασία με τη βιομηχανία της κρουαζιέρας αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Στόχος να ευαισθητοποιήσουν τους τουρίστες». Αυτό γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η καμπάνια είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Εκπρόσωποι της ένωσης κρουαζιερόπλοιων ήρθαν στο γραφείο μου αυτή την εβδομάδα. Υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα. Από την πλευρά μας, θα μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια. Τα γαϊδούρια και τα μουλάρια είναι κομμάτι της παράδοσής μας. Οι νεαροί ιδιοκτήτες έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να τα φροντίζουν», δηλώνει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος.

«Η άφιξη του τελεφερίκ, με τις πέντε καμπίνες, βοήθησε να μειωθεί η επιβάρυνση των ζώων, προτού η αυξανόμενη δημοτικότητα της Σαντορίνης, ως ένα από τους αγαπημένους νησιωτικούς προορισμούς, προκαλέσει τη σύγχρονη πανούκλα του υπερ-τουρισμού».

«Με έως και 17.000 τουρίστες να αποβιβάζονται καθημερινά από κρουαζιερόπλοια, η ζήτηση αυξήθηκε. Με αυτή την επιβάρυνση, έχει καταγραφεί ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερα ιπποειδή έχουν υποστεί τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, πληγές από τα σαμάρια και εξάντληση».

Το περασμένο καλοκαίρι περισσότεροι από 108.000 άνθρωποι υπέγραψαν μία διαδικτυακή αίτηση κατά του αχρείαστου βασανισμού των ιπποειδών, υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα.

Πολλές οι διαμαρτυρίες

«Η καμπάνια μας έχει στόχο να προτρέψει τους τουρίστες να το σκεφτούν προτού χρησιμοποιήσουν γαϊδουράκια για να ανέβουν τα σκαλιά. Να λάβουν υπόψη τους αν τα γαϊδούρια και τα μουλάρια έχουν σωστή αντιμετώπιση, επαρκή σκιά και νερό, όπως και αν είναι κατάλληλα τα φορτία που τους αναγκάζουν να μεταφέρουν».

«Αν όχι, τότε το περπάτημα ή το τελεφερίκ μπορεί να είναι ένας πιο υπεύθυνος τρόπος μεταφοράς», εξήγησε στον Guardian η Κάθριν Ράις του The Donkey Sanctuary, που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οι εταιρείες κρουαζιερόπλοιων συντάχθηκαν με αυτή την προσπάθεια, έπειτα από τα πολλά παράπονα επιβατών για το πώς αντιμετωπίζονται τα γαϊδουράκια. Στο πλαίσιο της καμπάνιας, υποσχέθηκαν να προβάλλουν βίντεο που δημιούργησε η οργάνωση, στα πλοία τους ενώ ταξιδεύουν προς την Ευρώπη.

Πηγή: www.cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οικογένεια Καραμολέγκου: Από φούρνο στη Σαντορίνη απέκτησαν εργοστάσιο! Η κινηματογραφική απαγωγή του Μανώλη και οι ερωτικές περιπέτειες του γιου του

Σε απόγνωση ο δήμαρχος Σαντορίνης: «Υιοθετήστε έναν εκπαιδευτικό!»

Τα μυστικά για την τέλεια, παραδοσιακή φάβα, όπως της Σαντορίνης

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X